Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Κοινή δήλωση των Ευρωπαίων Πρασίνων, του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της EFA για το δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία

 Κοινή δήλωση των Ευρωπαίων Πρασίνων, του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της EFA

Joint declaration by the European Greens, the Party of European Socialists, the European Left and the EFA [LINK]

Μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ακροδεξιό Rassemblement National (RN) να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στη γαλλική Εθνική Συνέλευση. Αυτό απειλεί όχι μόνο τη γαλλική δημοκρατία αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα γαλλικά προοδευτικά κόμματα συγκεντρώθηκαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους στο  Le Nouveau Front Populaire (Νέο Λαϊκό Μέτωπο),  για να εμποδίσουν την ακροδεξιά να αποκτήσει εξουσία. Αυτό δείχνει το αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης που νιώθουν τα προοδευτικά, τα πράσινα και τα αριστερά κόμματα της Γαλλίας για τη χώρα τους. Το Front Populaire υποστηρίζει μια πιο πράσινη, δικαιότερη, πιο κοινωνικά δίκαιη και πιο δημοκρατική κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ποικιλομορφία των εδαφών της.

Ως ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, υποστηρίζουμε τα κόμματα μέλη μας στο Nouveau Front Populaire και την ευρεία πλατφόρμα που εκπροσωπούν. 

Η άνοδος της ακροδεξιάς τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις γαλλικές εκλογές έχει προκαλέσει σοκ στους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να σεβαστούν τον  υγειονομικό κλοιό , το τείχος προστασίας κατά της ακροδεξιάς σε όλα τα πολιτικά επίπεδα. Καλούμε όλα τα γαλλικά κόμματα να ζητήσουν από τους ψηφοφόρους τους, σε κάθε εκλογική περιφέρεια όπου θα μπορούσε να εκλεγεί μέλος του RN, να ψηφίσουν τον καλύτερο υποψήφιο που θα τον κερδίσει. 

Καλούμε κάθε άτομο που θέλει η Γαλλία να παραμείνει μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία να προσέλθει στις κάλπες στις 7 Ιουλίου. Η ψήφος κάθε ατόμου έχει τη δύναμη να επηρεάσει την ιστορική έκβαση του δεύτερου γύρου. Η ψηφοφορία για το Nouveau Front Populaire θα βοηθήσει στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων και στη διατήρηση της δημοκρατικής ελευθερίας των ανθρώπων σε μια κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη Γαλλία και Ευρώπη. 

Mélanie Vogel - European Greens

Walter Baier - Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Stefan Löfven - Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Lorena López de Lacalle - Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου