Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Adre Gorz " Letter to D: A Love Story" (μια ιστορία αγαπης - ένα γράμμα στην άρρωση γυναίκα του, πριν αυτοκτονήσουν)


[Συνεχίζουμε τις δημοσιεύεσεις με θέμα τον Adre Gorz, τον μεγάλο αριστερό αντικαπιταλιστή οικολόγο. Προγραμματίζουμε με αφορμή τα 100+1 από τη γέννησή του (1923–2007 να κάνουμε ένα αφιέρωμα με θέμα το έργο και τη ζωή του. Περισσότερες αναρτήσεις στο BLOG με ετικέτα τον Adre Gorz ΕΔΩ]
-------------------
«Είσαι 82 ετών. Έχεις συρρικνωθεί έξι εκατοστά, ζυγίζεις μόνο 45 κιλά, αλλά είσαι ακόμα όμορφος, χαριτωμένος και επιθυμητός» – έτσι αρχίζει το «ανοιχτό γράμμα αγάπης» του André Gorz προς τη γυναίκα με την οποία ζει 58 χρόνια και που βρίσκεται πεθαίνει δίπλα του. 
Ως ένας από τους κορυφαίους μεταπολεμικούς φιλοσόφους της Γαλλίας, ο André Gorz έγραψε πολλά βιβλία, αλλά τίποτα από αυτά που έγραψε δεν θα διαβαστεί τόσο ευρέως ή θα θυμάται όσο αυτό το απλό, παθιασμένο, όμορφο γράμμα προς την ετοιμοθάνατη σύζυγό του.

Σε ένα γλυκόπικρο υστερόγραφο ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση του Letter to D, ένα σημείωμα καρφιτσωμένο στην πόρτα για την καθαρίστρια σηματοδότησε το τελευταίο κεφάλαιο σε μια εξαιρετική ιστορία αγάπης. Ο Αντρέ Γκορζ και η σύζυγός του, η άρρωστη στο τέλος της νόσου, Ντορίν, βρέθηκαν ξαπλωμένοι ειρηνικά δίπλα-δίπλα, έχοντας αφαιρέσει τη ζωή τους μαζί. Απλώς δεν μπορούσαν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον.

Ένα διεθνές μπεστ σέλερ, το Letter to D είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης – και ακόμη πιο συγκλονιστική επειδή είναι αληθινή.

Η επιστολή ΕΔΩ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΔΩ - ΕΔΩ - ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου