Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

75 χρόνια ΝΑΤΟ | Climate Crossfire - How NATO’s 2% military spending targets contribute to climate breakdown - Πώς οι στόχοι στρατιωτικών δαπανών 2% του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στην καταστροφή του κλίματος

 


Κλιματική διασταύρωση πυρών

Πώς οι στόχοι στρατιωτικών δαπανών 2% του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στην καταστροφή του κλίματος

Το Διακρατικό Ινστιτούτο (TNI) δημοσίευσε μια κριτική ενημέρωση στις 8 Ιουλίου, «Το Κλίμα σε διασταυρώμενα πυρά – Ο πλανητικός αντίκτυπος των δαπανών του ΝΑΤΟ αυξάνεται» που συγχρηματοδοτείται από το International Peace Bureau /  Διεθνές Γραφείο Ειρήνης.

Ο στόχος του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ για τον στρατό θα επιταχύνει την κλιματική κατάρρευση εκτρέποντας δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματοδότηση για το κλίμα και αυξάνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.  

Μόνο φέτος, τα μέλη του ΝΑΤΟ ξόδεψαν 1,26 τρισεκατομμύρια δολάρια για τις στρατιωτικές τους δυνάμεις. Αυτή η έκθεση δείχνει ότι αυτό θα μπορούσε να είχε πληρώσει για 12 χρόνια υποσχεθείσας -και ακόμα δεν έχει παραδοθεί- χρηματοδότηση για το κλίμα σε φτωχές χώρες για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. 

Και για τα επόμενα πέντε χρόνια, εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ αυξήσουν τις δαπάνες τους στο 2% του ΑΕΠ, 2,57 τρισεκατομμύρια δολάρια θα εκτραπούν από τις κλιματικές δαπάνες έως το 2028.  Αυτό θα ήταν αρκετό για να πληρώσει το κόστος προσαρμογής του κλίματος για όλα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα χώρες για επτά χρόνια.

Περισσότερα - Η έρευνα του TNI ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου