Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Παρουσίαση των τόμων "Capitalism Nature Socialism (CNS)"


Στο Οικοσοσιαλιστικό Αριστερό Ιστολόγιο φιλοξενούμε άρθρα, εκδηλώσεις, συνέδρια κ.λπ. με θέματα που αφορούν την πολιτική οικολογία και τις διάφορες εκδοχές της. 

Ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τους τόμους "Capitalism Nature Socialism ( CNS )".

Από το 1988 - 2024 έχουν κυκλοφορήσει 35 τόμοι [ΕΔΩ].

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ από την ιστοσελίδα του CNS [ΕΔΩ]

Το Capitalism Nature Socialism (CNS) είναι ένα διεθνές, πολυεπιστημονικό περιοδικό οικοσοσιαλισμού, το οποίο περιλαμβάνει αντικαπιταλιστικές προοπτικές που είναι τόσο εξισωτική όσο και περιβαλλοντική. Ο πρωταρχικός στόχος στο CNS είναι να βοηθήσει στη δημιουργία μιας κοκκινοπράσινης πνευματικής κουλτούρας, απαραίτητης για την ανάπτυξη μιας κόκκινης-πράσινης πολιτικής.
Το CNS χρησιμεύει ως διέξοδος για όσους προσπαθούν να συνδέσουν/εξηγήσουν οικολογικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω εξισωτικών αντικαπιταλιστικών προσεγγίσεων. Χαιρετίζουμε υποβολές για θέματα όπως η κόκκινη-πράσινη πολιτική, η επιστήμη/τεχνολογία και οι σχέσεις κυριαρχίας, τεχνικές/πρακτικές λύσεις που επιτρέπουν οικοσοσιαλιστικές εναλλακτικές, περιβαλλοντικά κινήματα/πολιτικές, πολιτική οικολογία, περιβαλλοντική ιστορία, περιβαλλοντική δικαιοσύνη/συγκρούσεις, αγώνες στο χώρο εργασίας και στις φυλακές, γη/ Αγώνες κοινότητας/αποαποικιοποίησης, πολιτική οικονομία του περιβάλλοντος, μετακαπιταλιστικά ισότιμα ​​μέλλοντα. 

Τα έργα μπορούν να είναι εμπειρικά ή/και θεωρητικά ως προς τον προσανατολισμό και να εκφράζονται με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της τυπικής επιστημονικής γραφής, ποίησης και ανασκοπήσεων παραγωγών σε οποιοδήποτε μέσο. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το έργο νεότερων συγγραφέων και συγγραφέων από υποεκπροσωπούμενες κοινωνικές ομάδες και γεωγραφικές περιοχές. Το ΚΝΣ δεν είναι θρησκευτικό. Δεν είμαστε συνδεδεμένοι με κανένα πολιτικό κόμμα ή οργανωμένη πολιτική τάση και είμαστε ανοιχτοί σε διαφορετικές απόψεις εντός των αριστερών οικολογικών/οικολογικών αριστερών κινημάτων.

Όλα τα ερευνητικά άρθρα σε αυτό το περιοδικό υποβάλλονται σε αυστηρή αξιολόγηση από ομοτίμους, με βάση την αρχική και την τελική εξέταση και αξιολόγηση του εκδότη από δύο ή περισσότερους ανώνυμους κριτές.

Editorial board [ΕΔΩ]
Στο CNS Editorial Board συμμετέχει η Ανδριάνα Βλάχου, Καθηγήτρια Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα της Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. [ΕΔΩ]

Παρουσιάση της έκδοσης από το Ecología Política. Cuadernos de debate internacional [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου