Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

H ομιλία του Νόαμ Τσόμσκι/ Noam Chomsky στο MIT για τη συνενοχή της επιστήμης και των επιστημόνων με το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα | 4 Μαρτίου 1969

 

Στις 4 Μαρτίου 1969 έλαβε χώρα ένα εξαιρετικό γεγονός στο MIT. Φοιτητές και καθηγητές από το MIT, το Χάρβαρντ και άλλα τοπικά πανεπιστήμια συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο του Βιετνάμ και την αντιληπτή συνενοχή της επιστήμης και των επιστημόνων με το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα. Μίλησαν δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των Noam Chomsky, Lionel Trilling, Howard Zinn, Kurt Gottfried και George Wald. 

Στην 50ή επέτειο αυτής της εκδήλωσης, είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε μια νέα έκδοση της 4ης Μαρτίου: Επιστήμονες, Φοιτητές και Κοινωνία, φέρνοντας τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα αυτής της απίστευτης ημέρας διαμαρτυρίας σε ένα νέο κοινό.

Σήμερα, σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, αναπαράγουμε την απομαγνητοφώνηση από την ομιλία του Noam Chomsky. Το 1969, ήταν καθηγητής Γλωσσολογίας στο MIT. Τώρα, το 2019, έχει ένα κοινό διορισμό ως ομότιμος καθηγητής του Ινστιτούτου στο MIT και βραβευμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

[ΠΗΓΗ MIT Press - H ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Νόαμ Τσόμσκι/ Noam Chomsky με θέμα "ΕΥΘΥΝΗ" ΕΔΩ]


Η ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ Noam Chomsky, Lionel Trilling, Howard Zinn, Kurt Gottfried και George Wald.  [ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου