Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Τα Παγκόσμια Ηλιακά Κοινά (ενέργειας) - Ένα μέλλον που είναι ακόμα δυνατό: Ένας Οδηγός για τουςΑκτιβιστές του 21ου αιώνα


[Ένα ακόμα βιβλίο "τροφή για σκέψη" και περαιταίρω αναζητήσεις. Αν μπορούσαμε να δρομολογήσουμε διαδικασίες για την πρακτική εφαρμογή ορισμένων "οδηγιών" θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο. 
Ορισμένες "λέξεις κλειδιά" που επιλέξαμε από τα περιεχόμενα: "Οικοσοσιαλισμός", "Παγκόσμιο κόμμα", "Ηλιακός Κομμμουνισμός", "Ακύρωση Χρέους", "Κίνα και Οικοσοσιαλισμος", "Ηλιακή Ενέργεια".

Αυτό το βιβλίο του David Schwartzman, είναι μια πιο σύντομη, πιο προσιτή έκδοση του The Earth Is Not for Sale, του οποίου συνέγραψε, το 2018,με τον Peter Schwartzman. [ΕΔΩ].

Στο βιβλίο του ο συγγραφέας, καταθέτει πολλές βιβλιογραφικές αναφορές, υπό τη μορφή σημειώσεων ανά κεφάλαιο, καθώς και αποσπάσματα από δημοσιεύσεις άλλων ερευνητών και φιλοσόφων, μεταξύ των οποίων "Judith Balso: Seven Propositions Concerning Internationalism", 2019. [ΕΔΩ]

Σημείωση: Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μεταφράσουμε βιβλία και άρθρα που αναρτούμε στο Οικοσοσιαλιστικό - Αριστερό Blog. Ωστόσο τα παρουσιάζουμε ως "τροφή για σκέψη".
-----------------------------------

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΗΨΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΔΩ

Τα Παγκόσμια Ηλιακά Κοινά (ενέργειας) -  Ένα μέλλον που είναι ακόμα δυνατό: Ένας Οδηγός για τους Ακτιβιστές του 21ου αιώνα

The Global Solar Commons, the Future That is Still Possible: A Guide for 21st Century Activists, David Schwartzman, October 6, 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου