Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΝΤΑΝΙΕΛ ΤΑΝΟΥΡΟ "Οικολογία, κοινωνικοί αγώνες και επανάσταση" | DANIEL TANURO "Écologie, luttes sociales et révolution"

 


Οι περιβαλλοντικές καταστροφές είναι εδω, αναμφισβήτητα. Μπροστά τους, τι οικολογία να οικοδομήσουμε, ποιες συμμαχίες να αναπτύξουμε, ποιες συλλογικές δράσεις να υλοποιήσουμε;

Σε αυτό το βιβλίο συνεντεύξεων, ο Daniel Tanuro, γεωπόνος μηχανικός και ακτιβιστής οικοσοσιαλιστής, απαντά σε ερωτήσεις των Alexis Cukier και Marina Garrisi. 

Προσφέρει ξεκάθαρη διάγνωση, περικοπές αναλύσεων και ριζοσπαστικές προτάσεις με στόχο μια οικολογική και κοινωνική επανάσταση. 

Επεξηγούνται και αναλύονται με μεγάλη σαφήνεια οι συνεισφορές και τα όρια των εκθέσεων της IPCC, οι τελευταίες εξελίξεις στους περιβαλλοντικούς αγώνες (για παράδειγμα Εξεγέρσεις της Γης), οι μετασχηματισμοί του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, οι συζητήσεις εντός του οικολογικού μαρξισμού, τα οικολογικά ζητήματα του συνδικαλισμού, το πρόγραμμα οικοσοσιαλιστικής μετάβασης κ.λπ. 

Αυτή η εισαγωγή στη σύγχρονη οικολογία και μαρξισμό καθιστά προσιτούς και επεκτείνει τους προβληματισμούς του συγγραφέα σχετικά με την αδυναμία του πράσινου καπιταλισμού και τη στρατηγική για μια οικολογία που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του παρόντος.

ΠΗΓΗ - LINK - Αναλυτική βιβλιοπαρουσίαση ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου