Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Άντριου Ντόμπσον "Πράσινη πολιτική σκέψη", 2013


Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε εκδόσεις, άρθρα, συνέδρια κ.λπ. με θέματα που έχουν σχέση με την πολιτική οικολογία, τον οικοσοσιαλισμό κ.λπ. Παρουσιάζουμε μια παλαιότερη έκδοση του βιβλίου του καθηγητή Άντριου Ντόμπσον με τίτλο "Πράσινη πολιτική σκέψη", 2013, έκδοση του Πράσινου Ινστιτούτου [ΕΔΩ]

Ο Andrew Dobson είναι καθηγητής Περιβαλλοντικής Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Keele, UK

Τα κεφάλαια του βιβλίου από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ [ΕΔΩ]

Η αγγλική έκδοση [ΕΔΩ] - 4th Edition "Green Political Thought" By Andrew Dobson 
Κριτικές κριτικών:

Robyn Eckersley, Πανεπιστήμιο Μελβούρνης, Αυστραλία: Η Πράσινη Πολιτική Σκέψη παραμένει το οριστικό κείμενο για την πολιτική ιδεολογία του οικολογισμού. Πράγματι, έχει πλέον αποκτήσει την ιδιότητα του κλασικού στο χώρο. Σε αυτήν την τέταρτη έκδοση, τα διακριτικά χαρακτηριστικά του οικολογισμού παραμένουν τόσο έντονα χαραγμένα όσο ήταν στην πρώτη έκδοση, αλλά ο Dobson έχει αναθεωρήσει και επικαιροποιήσει την πλούσια ποικιλία εσωτερικών συζητήσεων μεταξύ των πράσινων πολιτικών θεωρητικών και ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένης μιας αλλαγής εστίασης από την ηθική στην πολιτική. και από τη ριζική αντίσταση στον «οραματικό πραγματισμό». 

David Schlosberg, Πανεπιστήμιο Βόρειας Αριζόνα, Η.Π.Α: «Ο Άντι Ντόμπσον έκανε για πρώτη φορά τη δήλωσή του για μια πράσινη ιδεολογία πριν από δεκαέξι χρόνια και γρήγορα έγινε το βιβλίο για την περιβαλλοντική πολιτική σκέψη, με το οποίο συγκρίθηκαν όλα τα άλλα. Σε αυτή τη νέα έκδοση, η εμπεριστατωμένη και ξεκάθαρη περιγραφή του «οικολογισμού» του (Andy) Dobson θέτει για άλλη μια φορά τα πρότυπα. Θα πρέπει να είναι το πρώτο μέρος που θα στραφεί για μια ολοκληρωμένη εικόνα της οικολογικής σκέψης και των επιχειρημάτων στο πεδίο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου