Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Youth and democracy in the climate crisis | Νεολαία και δημοκρατία στην κλιματική κρίση

 


Νεολαία και δημοκρατία στην κλιματική κρίση

Αυτό το Βιβλίο Γνώσης για τη Νεολαία προσκαλεί τους αναγνώστες – νέους, ακτιβιστές, εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής – να βρουν έναν τρόπο προς τα εμπρός σε μια πιο βιώσιμη και δίκαιη κοινωνία.

Αυτή η έκδοση διερευνά τις εμπειρίες των νέων από την κλιματική κρίση και τις ενέργειές τους. Περιλαμβάνει επτά κεφάλαια που περιέχουν συνεισφορές από διαφορετικούς συγγραφείς χωρισμένα σε δύο μέρη. Η πρώτη ενότητα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι συμμετέχουν στην περιβαλλοντική πολιτική, ενώ η δεύτερη εξετάζει πώς ο τομέας της νεολαίας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην κλιματική κρίση και να υποστηρίξει τους νέους στον περιβαλλοντικό τους ακτιβισμό σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Η δημοσίευση υπογραμμίζει επίσης ορισμένα από τα αναδυόμενα ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση, όπως η αναγνώριση του άνισου αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής σε διαφορετικές ομάδες νέων, τα ζητήματα αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών, οι δεσμοί μεταξύ της κλιματικής άρνησης και του λαϊκισμού, η άνοδος του οικολογικού άγχους ( και άλλα συναισθήματα) και, τέλος, η θόλωση της διχοτομίας μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου