Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

08.10.2024 Κορυφαίες αριστερές εκδόσεις υποστηρίζουν το συνέδριο αλληλεγγύης του Boris Kagarlitsky


[Συνέχεια της βιβλιοπαρουσίασης του βιβλίου Μπόρις Καγκαρλίτσκι: "The Long Retreat - Στρατηγικές για την αντιστροφή της παρακμής της Αριστεράς" [ΕΔΩ] αναδημοσιεύμε πληροφορίες για το συνέδριο αλληλεγγύης του συγγραφέα που πραγματοποιήθηκε 8.10.2024 με την υποστήριξη πολλών εκδοτικών οίκων, αριστερών - οικοσοσιαλιστικών εφημερίδων και ιστοτόπων κ.λπ. | Η μετάφραση του κειμένου έγινε μέσω πλατφόρμας - Στο αρχικό και αυθεντικό κείμενο υπάρχουν δεκάδες σύνδεσμοι εντός του κειμένου, ο οποίοι δεν μεταφέρθηκαν εδώ. ΠΗΓΗ: green.left ΕΔΩ.]
-------------------------------

Κορυφαίες αριστερές εκδόσεις και εκδότες προσφέρουν την υποστήριξή τους στο παγκόσμιο διαδικτυακό συνέδριο προς τιμήν του φυλακισμένου Ρώσου αντιφρονούντος Μπόρις Καγκαρλίτσκι στις 8 Οκτωβρίου.

Ανάμεσά τους είναι ο Pluto Press, ο εκδότης του τελευταίου βιβλίου του Kagarlitsky, The Long Retreat: Strategies to Reverse the Decline of the Left. Ο διευθυντής σύνταξης Ντέιβιντ Καστλ θα μιλήσει σε μια συνεδρία για τον πολυαναμενόμενο διαλογισμό του Καγκαρλίτσκι για τη σύγχρονη αριστερή πολιτική, ο οποίος εμφανίστηκε μόλις μήνες αφότου ο συγγραφέας καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση με την ψευδή κατηγορία της «δικαίωσης της τρομοκρατίας» τον Φεβρουάριο.

Ο Καγκαρλίτσκι βρίσκεται επί του παρόντος έγκλειστος στην Ποινική Αποικία 4, Τορζόκ, στην επαρχία Τβερ, ένας από τους χιλιάδες Ρώσους που έπεσαν σε αντίθεση με το κατασταλτικό καθεστώς του Πούτιν επειδή επέκρινε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Άλλοι οικοδεσπότες περιλαμβάνουν το Κέντρο Κοινωνικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ και το Ίδρυμα Daniel Singer.

Ο Καγκαρλίτσκι είναι ο φετινός αποδέκτης του εναρκτηρίου Βραβείου Κρατουμένου Συνείδησης του ιδρύματος. Κατά την απονομή του βραβείου, το Ίδρυμα Ντάνιελ Σίνγκερ επιβεβαίωσε: «Στο γράψιμό του, στην πολιτική του οργάνωση και στη ζωή του, ο Μπόρις Καγκαρλίτσκι επιδεικνύει ένα περιστασιακό θάρρος και ευφυΐα που θυμίζει εξουσιαστές. Αυτή η ίδια χάρη και θάρρος εμπνέει άλλους να αγωνιστούν».

Το συνέδριο προσέλκυσε επίσης μια εντυπωσιακή λίστα χορηγών, μεταξύ των οποίων ο εκδοτικός οίκος Verso με έδρα το Λονδίνο, το βρετανικό περιοδικό New Left Review, το ισπανόφωνο περιοδικό Jacobin America Latina, το προοδευτικό αμερικανικό μηνιαίο The Nation, η προοδευτική πλατφόρμα της μετασοσιαλιστικής περιοχής LeftEast και η αυστραλιανή οικοσοσιαλιστική εφημερίδα Green . Αριστερά .

Ο Φεντερίκο Φουέντες, μέλος της Πράσινης Αριστεράς, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που θα συγκεντρώσει ακαδημαϊκούς και ακτιβιστές από πολλές χώρες και πολιτικά ρεύματα για να γιορτάσουν τον Καγκαρλίτσκι, έναν άνθρωπο με μεγάλο θάρρος που αρνείται να φιμωθεί από το καθεστώς του Πούτιν. Ο Μπόρις αξίζει την αλληλεγγύη μας από μόνος του και ως σύμβολο του αγώνα για πνευματική ελευθερία, που απειλείται όλο και περισσότερο παγκοσμίως». 

Άλλοι χορηγοί περιλαμβάνουν: Critique Journal of Socialist Theory (Σκωτία), LINKS International Journal of Socialist Renewal (Αυστραλία), Against the Current (ΗΠΑ), Transnational Institute (Ολλανδία), Amandla! (Νότια Αφρική), Καναδική Διάσταση , Presse-toi à gauche ! (Κεμπέκ), Διεθνής Σοσιαλισμός (Βρετανία), Posiciones revista debate estrategico (Χιλή), Ιστορικός Υλισμός (Βρετανία), Znetwork (ΗΠΑ), Counterpunch (ΗΠΑ), Red Pepper (Βρετανία), Вестник Бури (Ρωσία), Rabkor (Ρωσία). ) και Σοσιαλιστικό Μητρώο (Καναδάς).

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Επιτροπή Αλληλεγγύης Boris Kagarlitsky, η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους στην ιστοσελίδα της freeboris.info .

Παρά τις ζοφερές συνθήκες στο ποινικό σύστημα της Ρωσίας, ο Καγκαρλίτσκι συνεχίζει να μοιράζεται σκέψεις για διάφορα θέματα μέσω επιστολών σε φίλους, υποστηρικτές και τον Ράμπκορ, τα οποία βοήθησε να καθιερωθούν. Η τελευταία του αποστολή, μεταφρασμένη στα αγγλικά στο LINKS , είναι μια νεκρολογία για τον διάσημο μαρξιστή κριτικό λογοτεχνίας Frederic Jameson. Ο Καγκαρλίτσκι τον θυμάται ως «προσγειωμένο», επαινεί τον Τζέιμσον ως «έναν από τους πρώτους που συζήτησαν τον μεταμοντερνισμό στη φιλοσοφία και την πολιτική, δείχνοντας τη σύνδεση μεταξύ πνευματικών στοχασμών, αλλαγών στον λόγο των πολιτικών προσώπων και δομικών αλλαγών στην κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου