Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Μπόρις Καγκαρλίτσκι: "The Long Retreat - Στρατηγικές για την αντιστροφή της παρακμής της Αριστεράς"

[Ένα ακόμα βιβλίο "τροφή για σκέψη", όταν μάλιστα ο συγγραφέας του είναι ο φιλακισμένος Ρώσσος Μαρξιστής Μπόρις Καγκαρλίτσκι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον εκδοτικό οίκο]
-----------------------------

The Long Retreat - Στρατηγικές για την αντιστροφή της παρακμής της Αριστεράς

του Μπόρις Καγκαρλίτσκι | Πρόλογος Πάτρικ Μποντ

Μια πνευματική περιοδεία από έναν από τους πιο εξέχοντες αντιφρονούντες της Ρωσίας.

«Ένας άνθρωπος με τεράστια διάνοια, γνώση και γενναιότητα» - Τζέρεμι Κόρμπιν βουλευτής

«Ίσως ο πιο εξέχων μαρξιστής στοχαστής στον μετασοβιετικό χώρο» – Open Democracy

Ο αυταρχισμός είναι αχαλίνωτος σε όλο τον κόσμο. Οι δεξιές κυβερνήσεις από τη Ρωσία μέχρι την Αμερική επιβλέπουν τους πολέμους από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη, ενώ ο καπιταλισμός βυθίζεται από κρίση σε κρίση, με τους πολίτες του βυθισμένους στη φτώχεια. Ο φυλακισμένος κριτικός του Πούτιν Μπόρις Καγκαρλίτσκι αντιμετωπίζει αυτή τη σκοτεινή πραγματικότητα, απαιτώντας μια ξεκάθαρη στρατηγική από την αριστερά για να διαλύσει αυτόν τον διαρκώς σκοτεινό εφιάλτη.

Εκτός από το να φέρνει Ρώσους και δυτικούς στοχαστές σε διάλογο, ο Καγκαρλίτσκι βασίζεται στις εμπειρίες του ως Ρώσου αντιφρονούντος από τις τελευταίες ημέρες της Σοβιετικής Ένωσης σε αυτή τη λεπτομερή ανάλυση της αριστερής στρατηγικής. Ως μαρξιστής, ασχολείται με ριζοσπαστικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος και της αποκεντρωμένης συλλογικής ιδιοκτησίας, καθώς και εξετάζοντας ιστορικά και σύγχρονα παραδείγματα επανάστασης και διαφωνίας, καλύπτοντας την απάντηση της αριστεράς στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Γραμμένο λίγο πριν τη φυλάκιση του Καγκαρλίτσκι, το The Long Retreat αποτελεί απόδειξη της ανατρεπτικής ρωσικής λογοτεχνίας. Ρωτάει αν η αριστερά μπορεί να αφήσει στην άκρη τον παραλυτικό σεχταρισμό και τις ιδεολογικές ιδεοληψίες της για να μεταμορφώσει την κοινωνία προς όφελος της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Ο Kagarlitsky πιστεύει ότι μπορεί, αρκεί να μην φοβάται να κοιτάξει κριτικά τις ιδέες και τις πράξεις του.

ΠΗΓΗ - PLUTO PRESSE ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου