Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Libertarian Socialism: Politics in Black and Red |

 


[Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και για τροφή για σκέψη παρουσιάζουμε ένα ακόμα βιβλίο -  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ]
------------

Η ιστορία των αναρχικών-μαρξιστικών σχέσεων συνήθως λέγεται ως ιστορία φραξιονισμού και διχασμού. Αυτά τα δοκίμια, βασισμένα σε πρωτότυπη έρευνα και γραμμένα ειδικά για αυτή τη συλλογή, αποκαλύπτουν μερικές από τις μόνιμες πληγές στο επαναστατικό σοσιαλιστικό κίνημα προκειμένου να εξερευνήσουν τα σημαντικά, πολύ συχνά παραμελημένα αριστερά-ελευθεριακά ρεύματα που έχουν ευδοκιμήσει στα επαναστατικά σοσιαλιστικά κινήματα. 

Με τη σειρά, η συλλογή ανακρίνει τα θεωρητικά όρια μεταξύ του μαρξισμού και του αναρχισμού και τη διαδικασία σχηματισμού τους, τις επικαλύψεις και τις δημιουργικές εντάσεις που διαμόρφωσαν την αριστερή-ελευθεριακή θεωρία και πρακτική, και τα εμπόδια στη συνεργασία του κινήματος. Συγκεντρώνοντας ειδικούς που εργάζονται από μια σειρά πολιτικών προοπτικών, το βιβλίο χαρτογραφεί μια ιστορία του ριζοσπαστικού σοσιαλισμού του εικοστού αιώνα και ανοίγει νέες προοπτικές για έρευνα στον εικοστό πρώτο. 

Οι συνεισφέροντες εξετάζουν την πολιτική και κοινωνική σκέψη ορισμένων κορυφαίων σοσιαλιστών -Μαρξ, Μόρις, Σορέλ, Γκράμσι, Γκερίν, CLR Τζέιμς, Χαρτ και Νέγκρι- και βασικά κινήματα όπως η Καταστασιακή Διεθνής, το Socialisme ou Barbarie και ο Κομμουνισμός του Συμβουλίου. 

Η ανάλυση του ακτιβισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ χρησιμεύει ως το πρίσμα για να συζητηθεί ο συνδικαλισμός, ο καρναβαλικός αναρχισμός και τα αναρχικά ρεύματα στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα των ΗΠΑ.

Στους συντελεστές περιλαμβάνονται οι Paul Blackledge, Lewis H. Mates, Renzo Llorente, Carl Levy, Christian Høgsbjerg.

[H μετάφραση έγινε μέσω ψηφιακής πλατφόρμας]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου