Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

2024 EUROPEAN CITIZENS’ SUMMIT | ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ | Βρυξέλλες 21&22.03.2024




Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Μαρτίου, οι CNCD-11.11.11 και 11.11.11 (συμμετέχουν σε αυτόν τον οργανισμό 90 Βέλγικες ΜΚΟ) διοργανώνουν μια διήμερη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαίων Πολιτών, μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης και συζήτησης σημαντικών ευρωπαϊκών θεμάτων. 

Στόχος είναι να φέρει κοντά τη βελγική και την ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών για να σφυρηλατήσουν δεσμούς και να ενισχύσουν τις συνέργειες σε οριζόντια ζητήματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων Πολιτών θα ξεκινήσει με μια εναρκτήρια σύνοδο ολομέλειας στην οποία κορυφαίες προσωπικότητες από την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινωνία των πολιτών θα εξετάσουν τα κύρια ζητήματα του οικολογικού και κοινωνικού μετασχηματισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης για την Ευρώπη. Οι συνεισφορές τους θα δώσουν τον τόνο του Φόρουμ, το οποίο θα συνεχιστεί με εργαστήρια το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί της Παρασκευής, εστιάζοντας στα 6 κεντρικά θέματα καθώς και σε άλλα θέματα που προτείνουν οι συμμετέχοντες.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου αργά το απόγευμα θα διοργανωθεί δράση στα ΜΜΕ, με στόχο τους εκπροσώπους των κρατών μελών της ΕΕ που είναι παρόντες στο Συμβούλιο της Ε.Ε. Τέλος, η Σύνοδος Κορυφής θα κλείσει με σύνοδο ολομέλειας κατά την οποία η Διακήρυξη των Βρυξελλών θα εγκριθεί από τους συμμετέχοντες και θα παραδοθεί στον Βέλγο πρωθυπουργό Alexander De Croo (TBC).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LINK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου