Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Victor Wallis "Red-Green Revolution: The Politics and Technology of Ecosocialism"

 

[Στο Οικοσοσιαλιστικό - Αριστερό blog παρουσιάζουμε άρθρα, βιβλία ως "τροφή για σκέψη" για θέματα που αφορούν την Οικολογία, την Αριστερά και κυρίως τη σύνθεση των δύο πολιτικών όρων. Το βιβλίο δεν το έχουμε διαβάσει. Ωστόσο το παρουσιάζουμε "στο ράφι" για οποιαδήποτε χρήση, αξιοποίηση ή και κριτική]

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ [ΕΔΩ] [ΕΔΩ]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ [ΕΔΩ]

Η Κοκκινο - Πράσινη  Επανάσταση είναι μια παθιασμένη και ενημερωμένη αντιπαράθεση με την πλανητική έκτακτη ανάγκη που προκλήθηκε από την επιταχυνόμενη οικολογική καταστροφή τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ο συγγραφέας του, ο διακεκριμένος πολιτικός επιστήμονας Victor Wallis, υποστηρίζει ότι η υγιής οικολογική πολιτική απαιτεί ένα σοσιαλιστικό πλαίσιο, βασισμένο στη δημοκρατική συμμετοχή και αντλώντας από τα ιστορικά διδάγματα προηγούμενων προσπαθειών.

Ο Wallis παρουσιάζει μια ανελέητη κριτική στο καπιταλιστικό σύστημα που έχει βάλει το ανθρώπινο είδος σε έναν αγώνα αγώνα ενάντια στο χρόνο για να σώσει και να αποκαταστήσει ό,τι μπορεί από τις περιβαλλοντικές συνθήκες που είναι απαραίτητες για μια υγιή ύπαρξη. Στη συνέχεια εξετάζει πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αναθεωρώντας τους θεσμούς, τις τεχνολογίες και τις κοινωνικές σχέσεις που θα καθορίσουν το κοινό μας μέλλον και συζητώντας πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα καλύτερο πλαίσιο μέσω της σύγκλισης των λαϊκών αγώνων, όπως αυτοί έχουν προκύψει σε συνθήκες κρίσης .
Αυτό είναι ένα σημαντικό βιβλίο, τόσο για την ξεκάθαρη περιγραφή του για το πώς μπήκαμε στο χάος στο οποίο βρισκόμαστε, όσο και για το τολμηρό όραμά του για το πώς θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου