Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

[Φωτογραφία: TO BHMA]


Σχολιάζοντας τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την εξής δήλωση:
«Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μετρά της Siemens. 
Η εξεταστική επιτροπή με εισήγηση ΠΑΣΟΚ και σύμφωνη γνώμη ΝΔ εκτίμησε  τη ζημία του δημοσίου σε 2 δις ευρώ. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κλείνει τη συμφωνία στα 170 εκ ευρώ και όχι σε ρευστό αλλά σε είδος. Η Siemens παίρνει άνετα τη δυνατότητα να κινείται άνετα στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς όπου μέχρι τώρα είχε μια δυσκολία εξαιτίας της ελληνικής εκκρεμότητας καθώς η κυβέρνηση – το ελληνικό κράτος παραιτείται από κάθε περαιτέρω απαίτηση από την Siemens. 
Της δίνει συγχωροχάρτι και παραιτείται ακόμη και το αίτημα και τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.Η Siemens παύει να έχει οποιαδήποτε υποχρέωση όχι μόνο να δώσει χρήματα αλλά να δώσει και ονόματα. Αυτό σημαίνει ότι για το διαπιστωμένο σκάνδαλο με βούλα γερμανικού δικαστηρίου που λέει ότι δωροδοκηθήκαν έλληνες πολίτες και δωροδοκούνταν για χρόνια τα ταμεία των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με 2% επί του τζίρου της Siemens Hellas,  κλείνει.»
Από το Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου