Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ένα κύμα οργής έχει ξεσπάσει... Γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους εξ αιτίας της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, η Πρωτοβουλία «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ» καθώς και ακτιβιστές οικολόγοι καταγγέλουν:
"
με τις ευλογίες του κράτους και των δημοτικών αρχών επιχειρείται να επαναληφθεί η πραχτική νομιμοποίησης της χρήσης της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε μια σειρά δολοφονίες."

Διαβάστε την καταγγελία των γονιών:

Καταγγελία γονέων και συγγενών θυμάτων εξ αιτίας των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όλοι οι δήμοι της χώρας διανέμουν διαφημιστικούς χώρους, στους οποίους θα μπορούν οι υποψήφιοι να διαφημίζονται. Δηλαδή χρησιμοποίηση πάλι των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και στάσεων.

Εμείς οι γονείς και οι συγγενείς θυμάτων εξ αιτίας των παράνομων αυτών διαφημιστικών πινακίδων διαμαρτυρόμαστε εντονότατα. Διότι μετά από σειρά εγκυκλίων του εισαγγελέα του Αρειού πάγου και μετά από την εκφρασμένη πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης, για οριστική λύση αυτής της παρανομίας, το υπουργείο εσωτερικών και οι δήμοι με πρόφαση της επικείμενες εκλογές προσπαθούν πάλι να νομιμοποιήσουν, με αυτό τον τρόπο μια καταφανέστατη παρανομία.

Παρανομία που δημιουργεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια των πολιτών και προσθέτει νέα θύματα στο πολύπαθο οδικό δίκτυο της χώρας μας.

Πότε, επιτέλους στη χώρα μας, θα σταματήσει οι νόμοι και το αυτονόητα να καταπάτιουνται τόσο προκλητικά από τα θεσμικά της όργανα.

Σ αυτές τις εκλογές δεν μπορεί πια κανείς να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε…

- Καλούμε όλους τους συνδυασμούς συλλογικά αλλά και κάθε υποψήφιο ατομικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αρνηθούν να κάνουν χρήση παράνομων και εγκληματικών μέσων. Δεν υπάρχουν «αθώοι» στα τροχαία εγκλήματα!

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ

Βατράνη Νικολέτα, Κυριακόπουλος Δημήτρης, Λάβδα Μαρία, Λιόλιου Μαρία, Μολυβιάτη Νόρα, Μουρτζή Φιλιώ, Μπρατσόλιας Αθανάσιος, Μπέη Ευαγγελία, Παπαθωμόπουλος Βασίλης, Παπαρήγας Γιώργος, Προεστάκη Λένα, Σταυρουλάκης Μανώλης, Τσιώκος-Πλαπούτας Αθανάσιος, Φέστας Γιώργος, Ψάλτης Νικόλαος

----------------

Διαβάστε την καταγγελία της Πρωτοβουλίας «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φαίνεται πώς με τις ευλογίες του κράτους και των δημοτικών αρχών επιχειρείται να επαναληφθεί η πραχτική νομιμοποίησης της χρήσης της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης που μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει σε μια σειρά δολοφονίες.

- Παλιότερα στις προεκλογικές περιόδους χάνονταν άνθρωποι εξ αιτίας της σφοδρότητας των πολιτικών συγκρούσεων. Σήμερα φαίνεται πως είναι αναγκαίο να διερευνηθεί η πιθανότητα να χάσουμε κι άλλους για χάρη της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

- Η πρωτοβουλία «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ» καλεί τα θύματα των τροχαίων και κάθε ενεργό πολίτη να ενώσει την φωνή του και τη δράση του με τις οικογένειες των θυμάτων της παράνομης διαφήμισης

Πρωτοβουλία «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»

15/10/2010


Διαβάστε ΕΔΩ και τη δήλωση του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) και μέλος της Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια με την οποία ζητάει να μη κάνουν χρήση της υπαίθριας διαφήμισης οι συνδυασμοί και ιδιαίτερα εκείνοι από τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου