Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Γραφείο 4ης Διεθνούς "Προς ένα οικοσοσιαλιστικό μανιφέστο " (αναδημοσίευση)


[Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε παρουσιάσει το θέμα "4η ΔΙΕΘΝΗΣ: Σχέδιο Μανιφέστο του Επαναστατικού Μαρξισμού στην Εποχή της Καπιταλιστικής Οικολογικής και Κοινωνικής Καταστροφής | Draft Manifesto of Revolutionary Marxism in the Age of Capitalist Ecological and Social Destruction" [16.06.2024 - ΕΔΩ]
Στο διάστημα διάστημα αυτό το "ΣΧΕΔΙΟ" μεταφράστηκε στη γλώσσα μας και δημοσιεύτηκε στο "περιοδικό ΤΕΣΣΕΡΑ" | ΤΠΤ - ελληνικό τμήμα 4ης Διεθνούς". Περισσότερες πληροφορίες ακριβώς παρακάτω.]
-----------------------------------
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟ "περιοδικό ΤΕΣΣΕΡΑ" [ΕΔΩ ΕΔΩ]

Το παρόν «Οικοσοσιαλιστικό Μανιφέστο» υιοθετήθηκε (μετά από πολύμηνες συζητήσεις) από τη Διεθνή Επιτροπή της 4ης Διεθνούς το Φλεβάρη 2024 ως ένα σχέδιο που προτείνεται προς ψήφιση από το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο (Φεβρουάριος του 2025). Το ντοκουμέντο αυτό εκφράζει την πεποίθησή μας ότι χρειαζόμαστε μια οικοσοσιαλιστική κοινωνία που θα είναι απαλλαγμένη από την ταξική και έμφυλη κυριαρχία και από τη ρατσιστική και αποικιακή καταπίεση και ότι μια τέτοια κοινωνία μπορεί να γίνει εφικτή μόνο με την επανάσταση. 

Με το Μανιφέστο προσπαθούμε να επεξεργαστούμε τους καλύτερους τρόπους για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ενδιαφερόμαστε για τις παρατηρήσεις, την κριτική και τα επιχειρήματα από επιστήμονες-ισσες, μαρξίστριες-ες και από σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά κινήματα. Δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε το μονοπώλιο της αλήθειας και πιστεύουμε ότι ο διάλογος με άλλες ριζοσπαστικές και επαναστατικές δυνάμεις είναι απαραίτητος αν θέλουμε να προχωρήσουμε στον αγώνα μας. 
Γραφείο 4ης Διεθνούς
---------------------------

Στο ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  δημοσιεύμουμε για ενημέρωση και "τροφή για σκέψη" κείμενα για την Οικολογία, το Σοσιαλισμό και την Αριστερά, χωρίς απαραίτητα να συμφωνούμε στο σύνολο ή εν μέρει με τις θέσεις και τις προτάσεις που παρουσιάζουν οι συγγραφείς τους, τα κόμματα, τα δίκτυα κ.λπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου