Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Nick SRNICEKM, Alex Williams: "Εφευρίσκοντας το μέλλον: Μετακαπιταλισμός και ένας κόσμος χωρίς δουλειά", 2016

Inventing the Future: Postcapitalism and a World Without Work 

Αυτό το σημαντικό νέο μανιφέστο προσφέρει ένα «σαφές και συναρπαστικό όραμα μιας μετακαπιταλιστικής κοινωνίας» και δείχνει πώς η αριστερή πολιτική μπορεί να ανοικοδομηθεί για τον 21ο αιώνα (Mark Fisher, συγγραφέας του Capitalist Realism)

Ο νεοφιλελευθερισμός δεν λειτουργεί. Η λιτότητα αναγκάζει εκατομμύρια στη φτώχεια και πολλά άλλα σε επισφαλή εργασία, ενώ η αριστερά παραμένει παγιδευμένη σε στάσιμες πολιτικές πρακτικές που δεν προσφέρουν ανάπαυλα.

Η εφεύρεση του μέλλοντος είναι ένα τολμηρό νέο μανιφέστο για τη ζωή μετά τον καπιταλισμό. Ενάντια στη συγκεχυμένη κατανόηση του κόσμου μας υψηλής τεχνολογίας τόσο από τους δεξιούς όσο και από τους αριστερούς, αυτό το βιβλίο ισχυρίζεται ότι οι δυνατότητες χειραφέτησης και προσανατολισμού στο μέλλον της κοινωνίας μας μπορούν να ανακτηθούν. Αντί να τρέχουν από ένα περίπλοκο μέλλον, ο Nick Srnicek και ο Alex Williams απαιτούν μια μετακαπιταλιστική οικονομία ικανή να προωθήσει τα πρότυπα, να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από την εργασία και να αναπτύξει τεχνολογίες που διευρύνουν τις ελευθερίες μας.

Αυτή η νέα έκδοση περιλαμβάνει ένα νέο κεφάλαιο όπου απαντούν στους διάφορους επικριτές τους.

Οι συγγραφείς "Υποστηρίζουν ότι, στο μέλλον, ο χώρος εργασίας δεν θα υπάρχει με τη μορφή που έχουμε τώρα, και σε κάθε περίπτωση θα έχει πολύ λίγους μόνιμους εργαζόμενους. Αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση, ρωτούν: Ποιο θα ήταν το κοινωνικό όραμα κατάλληλο για ένα μέλλον ανεργίας;"  n+1

ΠΗΓΕΣ ΕΔΩ ΕΔΩ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου