Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Τα πυρηνικά δεν είναι η λύση: Η τρέλα της ατομικής ισχύος στην εποχή της κλιματικής αλλαγής | Nuclear Is Not the Solution

 


Nuclear Is Not the Solution 
Τα πυρηνικά δεν είναι η λύση:
Η τρέλα της ατομικής ισχύος στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ έχει ωθήσει την πυρηνική ενέργεια ξανά στη μόδα. Οι υποστηρικτές της υποστηρίζουν ότι έχουμε ήδη την τεχνολογία του μέλλοντος και ότι χρειάζεται μόνο τελειότητα και ανάπτυξη. Το Nuclear Is Not the Solution καταδεικνύει γιατί αυτού του είδους η σκέψη δεν είναι μόνο αφελής αλλά και επικίνδυνη.

Ακόμη και πέρα ​​από τις φρικτές συνέπειες της τήξης και το δυσεπίλυτο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων, η πυρηνική ενέργεια δεν είναι εφικτή σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Οποιαδήποτε αξιολόγηση της μελλοντικής ενεργειακής τεχνολογίας εξαρτάται από δύο σημαντικές παραμέτρους: το κόστος και τον χρόνο. 

Τα πυρηνικά αποτυγχάνουν και στις δύο πλευρές. Είναι πιο δαπανηρά από τους ανταγωνιστές του με ανανεώσιμες πηγές αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Και, κυρίως, δεδομένης της ανάγκης για γρήγορο μετασχηματισμό, είναι αργός. Ένα εργοστάσιο χρειάζεται μια δεκαετία για να κατασκευαστεί. Εάν συμπεριλάβετε τις άδειες και τη συγκέντρωση κεφαλαίων, αυτό προσθέτει άλλη μια δεκαετία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις βαθιές ρίζες που έχει στην αμυντική βιομηχανία.

Το ισχυρό βιβλίο του MV Ramana καταστρέφει κάθε ψευδαίσθηση ότι τα πυρηνικά είναι η απάντησή μας στην κλιματική αλλαγή, ξεμπερδεύοντας τα τεχνικά επιχειρήματα σε απλή και λογική γλώσσα. Είναι σημαντικό ότι το Nuclear Is Not the Solution ξεσκεπάζει επίσης τις ισχυρές ομάδες με κεκτημένα συμφέροντα για τη διατήρηση του status quo, οι οποίες επί του παρόντος εργάζονται σκληρά για να καθαρίσουν μια θεαματικά βρώμικη βιομηχανία.

ΠΗΓΗ: VERSO ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου