Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ - 15 χρόνια Οικοσοσιαλιστικό Blog (2009 - 2024)

 


[Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε αποσπάσματα από την έκδοση "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ". Μέχρι στιγμής έχουμε παρουσιάσειΤ"α Περιεχόμενα της Έκδοσης" [ΕΔΩ] και θα συνεχίσουμε με άλλα κείμενα που έχουν μια σχετική συνάφεια και αυτονομία. Η έκδοση θα είναι ψηφιακή για ελεύθερη λήψη και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2024 με τη συμπλήρωση 1.000 αναρτήσεων σε διάστημα 15 ετών (2009 - 2024)]

------------------------------------------------------

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

15 χρόνια  Οικοσοσιαλιστικό  Blog

Η παρούσα έκδοση του  “Οικοσοσιαλιστικού Οδηγού” με “Βιβλιογραφικές αναφορές και βασικές πληροφορίες για τον Οικοσοσιαλισμό” σκοπό έχει:

    • Να παρουσιάσει με συνοπτικό τρόπο τη μεγάλη εικόνα για τον Οικοσοσιαλισμό.

    • Να αποτελέσει μια  βάση δεδομένων για μελλοντικούς ερευνητές και συμμετοχικούς στα κοινά πολίτες.

    • Να συμβάλλει στην όσμωση και στη συνεργασία φορέων, ομάδων. κινημάτων, κομμάτων που χρησιμοποιούν και εμπνέονται από τον όρο Οικοσοσιαλισμό.

    • Να γνωστοποιήσει το Οικοσοσιαλιστικό Ιστολόγιο και τα θέματα που δημοσιεύει για 15 χρόνια αδιαλείπτως.

Το Οικοσοσιαλιστικό Ιστολόγιο, ECOSOCIALISM  BLOG λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα, Σεπτέμβριος 2024.


Δεν έχει σύνδεση με το Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ωστόσο αναδημοσιεύει θέματα από το ιστοσελίδα του. Από το 2009 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2024 έχουν γίνει 950 αναρτήσεις – το blog το έχει μεγάλη επισκεψιμότητα (205.000).

Στο Ιστολόγιο δημοσιεύονται Οικολογικές – Σοσιαλιστικές – Πράσινες και Αριστερές εκδόσεις, άρθρα και πληροφορίες, καθώς και Ιστοσελίδες, με σχετικά θέματα από τον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο.

Ενδεικτικά έχουμε παρουσιάσει/ αναδημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και αναφορές:


α) Ξένων διανοητών: John Bellamy Foster, Andre Gorz, Michael Löwy, Herbert Marcuse, Daniel Tanuro, Joel Stephen Kovel, Noam Chomsky, Jason Hickel, Ολιβιέ Μπεζανσενό, Ρενέ Ντυμόν, Άντριου Ντόμπσον, Paul Burkett, Ernst Friedrich Schumacher, Murray Bookchin, Chaia Heller, Σερζ Λατούς, Jutta Ditfurth, Bernie Sanders, Τζόν Χόλογουεϊ, Ερνστ Μπλοχ/ Ernst Simon Bloch κ.ά.

β) Ελλήνων διανοητών: Γιώργος Βελεγράκης, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Γιώργος Καλής, Ντίνα Βάιου, Κώστας Λάμπος, Κωστής Χατζημηχάλης, Κορνήλιος Καστοριάδης, Μ. Αθηνά Παλαιολόγου, Σταύρος Σταυρίδης, Ελένη Πορτάλιου, Γιώργος Μητραλιά, Ευτύχης Μπιτσάκης, Άγγελος Ελεφάντης, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Γιώργος Μπάλιας, Περικλής Κοροβέσης, Αντώνης Β. Καπετάνιος κ.ά.

Διευκρινίζουμε ότι το Οικοσοσιαλιστικό Αριστερό blog δεν είναι Τεταρτοδιεθνιστικό/ Τροτσκιστικό, ωστόσο θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τη συμβολή Τεταρτοδιεθνιστών θεωρητικών, καθώς και της 4ης Διεθνούς, στην επεξεργασία και στην ανάπτυξη θέσεων για τον Οικοσοσιαλισμό, ο οποίος εκφράζεται με διάφορα πολιτικά ρεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου