Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

12 - 14 Σεπτεμβρίου 2024 | 30th Annual Conference on Alternative Economic Policy in Europe - "Europe and the world beyond the polycrisis: Possible futures" | 30ο Ετήσιο Συνέδριο για την Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη «Η Ευρώπη και ο κόσμος πέρα ​​από την πολυκρίση: Πιθανά μέλλοντα»


Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΕ πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο της αταξίας και  της πολυκρίσης  που έχει δημιουργηθεί από τη διαδικασία αποσύνθεσης της νεοφιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Μια πολυκρίση αποτελείται από ένα πλήθος κραδασμών που μπορεί να φαίνονται ανόμοια, αλλά που αλληλεπιδρούν έτσι ώστε το σύνολο να γίνεται ακόμη πιο συντριπτικό από το άθροισμα των μερών του. Στη σύγχρονη ευρωπαϊκή διαμόρφωση, εκδηλώνεται μέσω ενός συνόλου διαδραστικών επιπτώσεων που περιλαμβάνουν την κλιματική αλλαγή, την απώλεια βιοποικιλότητας, την πανδημία Covid-19, τις κρίσεις ενέργειας, κόστους ζωής, φροντίδας και αναπαραγωγής, αυξανόμενες ανισότητες, τον πόλεμο. στην Ουκρανία, μια αναδυόμενη ηγεμονική αντιπαλότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και μια κρίση δημοκρατίας.

Τα συνέδρια του Ομίλου EuroMemo το 2022 και το 2023 εμβάθυναν στο ζήτημα της πολυκρίσης, αναλύοντας τις διάφορες πτυχές και τις επιπτώσεις της. Το συνέδριό μας για το 2024 επιδιώκει να κοιτάξει το μέλλον, τις αναδυόμενες τάσεις υπό το πρίσμα των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων εξελίξεων, τις εντάσεις μεταξύ αντίθετων τάσεων, τον εντεινόμενο παγκόσμιο ανταγωνισμό. 

Το φετινό συνέδριο του EuroMemo Group θα φιλοξενηθεί από κοινού με το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, BFI Vienna και θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Σεπτεμβρίου 2024 (Πέμπτη – Σάββατο) στη Βιέννη/Αυστρία .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου