Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Mary Mellor: Breaking the Boundaries: Towards a Feminist, Green Socialism | Σπάζοντας τα όρια: Προς έναν Φεμινιστικό Πράσινο Σοσιαλισμό (1992)

 

[Δεν γνωρίζουμε πολλά για το βιβλίο ωστόσο το παρουσιάζουμε γιατί στον υπότιτλο η συγγραφέας χρησιμοποιεί τον όρο "green socialism" (πράσινο σοσιαλισμό). Το βιβλίο εκδόθηκε από το φεμινιστικό οίκο Virago, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος εκδίδει από το 1973 φεμινιστικά βιβλία. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να βρούμε περισσότερες πληροφορίες και θα επανέλθουμε. Για την ώρα αναδημοσιεύουμε το βιογραφικό της συγγραφέως]


Mary Mellor Bio-sketch Η Mary Mellor είναι Ομότιμη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Northumbria, Newcastle upon Tyne, UK. Στην καριέρα της έχει ερευνήσει και διδάξει σε τρεις τομείς των κοινωνικών επιστημών: πολιτική, κοινωνιολογία και οικονομία. Η διδακτορική της έρευνα ήταν μια πολιτική ανάλυση των συνεταιρισμών, ιδιαίτερα της σύγκρουσης μεταξύ δημοκρατίας και εμπορευματοποίησης στο βρετανικό κίνημα καταναλωτικών συνεταιρισμών. Περαιτέρω έρευνα σχετικά με τους συνεταιρισμούς εργαζομένων οδήγησε σε ένα συγγραφικό βιβλίο Συνεταιρισμοί Εργαζομένων στη Θεωρία και την Πράξη (1988). Η ενεργή συμμετοχή της ήταν στη συνεταιριστική εκπαίδευση μέσω του τοπικού της Φορέα Συνεταιριστικής Ανάπτυξης. Ήταν επίσης τοπική Σύμβουλος Συνεταιρισμού-Εργασίας.

Μετακομίζοντας σε ένα τμήμα Κοινωνιολογίας, άρχισε να ασχολείται ενεργά και να ερευνά στον οικοφεμινισμό, όπως αντικατοπτρίζεται σε δύο βιβλία Breaking the Boundaries: Towards a Feminist Green Socialism (1992) και Feminism and Ecology (1997). Η ενεργή συμμετοχή της περιελάμβανε την ένταξη στο στρατόπεδο ειρήνης των γυναικών κατά των πυρηνικών στο Greenham Common. Προσκλήθηκε επίσης να είναι μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια διεθνή περιοδεία διαλέξεων στην Ιαπωνία για τις γυναίκες, το περιβάλλον και την ειρήνη. Το ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα οδήγησε στην ίδρυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αειφόρων Πόλεων του Πανεπιστημίου.

Η αποτυχία των σύγχρονων οικονομιών να αναγνωρίσουν την απλήρωτη οικιακή εργασία και τη ζημιά στη φύση την οδήγησαν να στρέψει την προσοχή της σε μια κριτική στα οικονομικά. Ερευνούσε και δραστηριοποιήθηκε στη χρηματοδότηση της κοινοτικής ανάπτυξης και στην οικονομική ένταξη. Αυτό την οδήγησε στα οικονομικά και στη μελέτη του χρήματος για τα οποία έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία The Politics of Money (συν-συγγραφέας 2002), The Future of Money (2010) και Debt or Democracy (2015). Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της World Economics Association. Εκτός από τα βιβλία της έχει δημοσιεύσει και έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε όλους αυτούς τους τομείς.

ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΔΩ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου