Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Biodiversity – Handbook of the Anthropocene in Latin America II | Βιοποικιλότητα – Εγχειρίδιο του Ανθρωπόκαινου στη Λατινική Αμερική II

 

[Το βιβλίο  "Βιοποικιλότητα – Εγχειρίδιο του Ανθρωπόκαινου στη Λατινική Αμερική I" είναι το δεύτερο της σειράς των εκδόσεων "Bielefeld University Press. Είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο για ανάγνωση και λήψη ΕΔΩ  ΕΔΩ | Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Χρήση γης – Εγχειρίδιο του Ανθρωπόκαινου στη Λατινική Αμερική I" ΕΔΩ ]

Βιοποικιλότητα – Εγχειρίδιο του Ανθρωπόκαινου στη Λατινική Αμερική II

Η βιοποικιλότητα δεν πρέπει να νοείται μόνο με βιολογικούς όρους και ως κάτι διαφορετικό από την κοινωνία, αλλά μάλλον ως βιοπολιτισμική ποικιλότητα που υπάρχει στον κοινωνικό κόσμο και σε διάφορους πολιτισμούς. 

Μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε να επιτρέψει την ανακούφιση των κοινωνικών συγκρούσεων καθώς και τις καταχρήσεις εξουσίας και να επιβραδύνει την οικειοποίηση της βιόσφαιρας. Αυτός ο τόμος του Εγχειριδίου «The Anthropocene as Multiple Crisis» εστιάζει στη βιοποικιλότητα στις κύριες μακρο-περιοχές της Λατινικής Αμερικής από το αποικιακό καθεστώς έως τη σύγχρονη εποχή του Anthropocene. 

Οι συνεισφορές εμπλουτίζουν τις σύγχρονες συζητήσεις γύρω από τη γενεαλογία του Ανθρωπόκαινου στη Λατινική Αμερική με κριτικές προοπτικές από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου