Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Dimitrios Roussopoulos "Political Ecology - System Change NOT Climate Change", 2015 | Δημήτριος Ρουσσόπουλος "Πολιτική Οικολογία - Αλλάζουμε στο σύστημα ΟΧΙ το κλίμα"


 Dimitrios Roussopoulos [LINK] "Political Ecology - System Change NOT Climate Change", 2015

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ! 
Η κραυγή αντήχησε στους δρόμους του Παρισιού κατά τη διάρκεια των τεταμένων διαπραγματεύσεων για το κλίμα COP21 του 2015. Ήταν τόσο αίτημα όσο και κατηγορητήριο για την αποτυχία των υπαρχόντων πολιτικών θεσμών να ανταποκριθούν στην οικολογική κρίση του κόσμου μας. Σε μια εποχή αποκάλυψης σε αργή κίνηση, με πάνω από 3.500 διεθνείς περιβαλλοντικές συμφωνίες μέχρι σήμερα, πού πήγαν όλα στραβά;

Σε αυτή τη νέα και πολύ διευρυμένη έκδοση του κλασικού του 1991, ο Δημήτριος Ρουσόπουλος εμβαθύνει στην ιστορία του περιβαλλοντισμού για να εξηγήσει την αποτυχία της κρατικής διαχείρισης της οικολογικής κρίσης. Συνοψίζει τις διάφορες αντιδράσεις της κοινωνίας των πολιτών και διερευνά τις προοπτικές διοχέτευσης περιβαλλοντικών φιλοδοξιών σε πολιτικές εναλλακτικές, δίνοντας έμφαση στις ιδέες της κοινωνικής οικολογίας και στον κεντρικό ρόλο των δημοκρατικών γειτονιών και πόλεων στην ανάπτυξη εναλλακτικών. 

Οι οικολόγοι, υποστηρίζει ο Ρουσόπουλος, στοχεύουν περισσότερο από την απλή προστασία του περιβάλλοντος που ζητούν για νέες κοινότητες, νέους τρόπους ζωής και έναν νέο τρόπο άσκησης πολιτικής.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επίσης έναν νέο πρόλογο που αναλύει τις επιπτώσεις της προεδρίας Τραμπ στην πολιτική για το κλίμα και ένα εκτενές νέο συμπέρασμα που αναλύει τη Συμφωνία του Παρισιού. Αναθεωρημένη, διευρυμένη και ενημερωμένη, η Πολιτική Οικολογία είναι ένα κλασικό που παρέχει μια ουσιαστική και επίκαιρη ιστορία του περιβαλλοντικού κινήματος τώρα που το χρειαζόμαστε περισσότερο. Αυτό το βιβλίο έχει μεταφραστεί στα Γαλλικά, Τουρκικά και Ελληνικά και μεταφράζεται στα Ισπανικά και τα Γερμανικά.

Ο Δημήτριος Ρουσόπουλος είναι ένας κοινοτικός διοργανωτής, συγγραφέας και δημόσιος ομιλητής που έχει δώσει πολλές διαλέξεις για την αστική οικολογία. Από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο αφοπλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, στην αστική οικολογία και στη συνεταιριστική οικονομία. Ο Ρουσόπουλος έχει εκδώσει 15 βιβλία, μερικά μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.

Έπαινος για την Πολιτική Οικολογία.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου