Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

The Routledge Handbook on Ecosocialism 2022 - To εγχειρίδιο των εκδόσεων Routledge για τον Οικοσοσιαλισμό (συλλογικό έργο)



Παρουσιάζουμε σε πρώτη μορφή "To εγχειρίδιο των εκδόσεων Routledge για τον Οικοσοσιαλισμό". 
Επισημένουμε δύο κατά αρχάς θέματα: 
α) την αναφορά των επιμελητών "Το Εγχειρίδιο εξοικειώνει τους αναγνώστες με τις ποικίλες ρίζες και μερικές φορές αντικρουόμενες προσεγγίσεις στον οικοσοσιαλισμό. Δεν επιχειρεί καμία ενοποίηση οικοσοσιαλιστικών ρευμάτων" β) Τη συμβολή της Τέταρτης Διεθνούς στον Οικοσοσιαλισμό, των  Michael Löwy,  Daniel Tanuro (κεφ.34, 11 σελίδες). Διαβάστε επίσης "4η ΔΙΕΘΝΗΣ: Σχέδιο Μανιφέστο του Επαναστατικού Μαρξισμού στην Εποχή της Καπιταλιστικής Οικολογικής και Κοινωνικής Καταστροφής"  [ΕΔΩ
Διευκρινίζουμε ότι το Οικοσοσιαλιστικό Αριστερό blog δεν είναι Τεταρτοδιεθνιστικό/ Τροτσκιστικό ωστόσο θα πρέπει να αναγνωρίζουμε τη συμβολή Τεταρτοδιεθνιστών στην επεξεργασία και στην ανάπτυξη θέσεων για τον Οικοσοσιαλισμό, ο οποίος εκφράζεται με διάφορα πολιτικά ρεύματα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------


Επιμέλεια: Leigh Brownhill , Salvatore Engel-Di Mauro , Terran Giacomini , Ana Isla , Michael Löwy, Terisa E. Turner

Σελίδες: 362 |  Πληροφορίες - Περιεχόμενα ΕΔΩ - Προεπισκόπιση Βιβλίου/ ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΕΔΩ -  Για ιδρύματα ενδεχόμενη ελεύθερη πρόσβαση ΕΔΩ 

Βασισμένος στα κλασικά έργα που ώθησαν και διαμόρφωσαν την οικοσοσιαλιστική σκέψη και δράση και τις πιο πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις επί τόπου, ο τόμος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διεθνή εργασία στον τομέα, τόσο άμεσα πολιτικό όσο και ακαδημαϊκό.

Το Εγχειρίδιο εξοικειώνει τους αναγνώστες με τις ποικίλες ρίζες και μερικές φορές αντικρουόμενες προσεγγίσεις στον οικοσοσιαλισμό. Δεν επιχειρεί καμία ενοποίηση οικοσοσιαλιστικών ρευμάτων. Αντίθετα, στοχεύει να παρέχει έναν πόρο που είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένος σε σχέση όχι μόνο με τη θεωρητικοποίηση και το ιδεολογικό πλαίσιο, αλλά και ιδιαίτερα με τα υπάρχοντα έργα, πρακτικές και κινήματα και να δίνει μια αίσθηση της γεωγραφικής εμβέλειας που αντιπροσωπεύει ο οικοσοσιαλισμός μέχρι στιγμής. Αυτό περιλαμβάνει ευρυμάθεια που επεκτείνει τα μαρξιστικά θεμέλια και αντανακλάται σε πιο πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. 


Οι θεωρητικές και προσανατολισμένες στην πράξη απόψεις υποστηρίζονται από συζητήσεις για κινήματα, πλαίσια και προπαρασκευαστικές διαδικασίες καθώς και από κοινωνικούς αγώνες που συμβαίνουν μέσα σε θεσμικά πλαίσια. Μαζί, η συλλογή προσφέρει ένα σημείο αναφοράς για τη διεθνή δουλειά στο πεδίο, στα κοινωνικά κινήματα και στους θεσμικούς μετασχηματισμούς.

Παρέχοντας λεπτομερείς αλλά προσβάσιμες επισκόπηση των πολύπλοκων, ποικίλων διαστάσεων του οικοσοσιαλισμού, το Εγχειρίδιο είναι ένας ουσιαστικός ενημερωμένος οδηγός και αναφορά όχι μόνο για ερευνητές, αλλά και για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές γεωγραφίας, περιβαλλοντικών σπουδών, αναπτυξιακών σπουδών, κοινωνιολογίας, και της πολιτικής επιστήμης, καθώς και για πολιτικούς και ακτιβιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου