Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Η ιστορία του λογότυπου της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ | Ποιός το δημιούργησε – Γιατί – Πότε – Ανάλυση λογότυπου



Ο 23 χρόνος Γκάρι Άντερσον/ Gary Anderson, πρόσφατος απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτονικής του USC, συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό σχεδιασμού που έγινε το 1970 από την εταιρεία Container Corporation of America. Η εταιρεία ήταν ένας μεγάλος παραγωγός ανακυκλωμένου χαρτονιού και ζητούσε από τους διαγωνιζόμενους, απευθυνόταν σε μαθητές τέχνης και σχεδίου σε λύκεια και κολέγια σε όλη τη χώρα, να δημιουργήσουν ένα σύμβολο με θέμα, το αντικείμενο της εταιρείας, το ανακυκλωμένο χαρτί.

Υποβλήθηκαν 500 σχέδια και αξιολογήθηκαν από μια διακεκριμένη ομάδα σχεδιαστών στο Διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού του 1970 στο Άσπεν του Κολοράντο.

Το Σεπτέμβριο του 1970, η CCA απένειμε το κορυφαίο βραβείο των $2.500 στον Gary Anderson ο οποίος χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για να συνεχίσει τις σπουδές του.
O Gary Anderson δήλωσε για την ιδέα του:

«Όταν κάθισα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό, σκέφτηκα μια εκδρομή στο δημοτικό σχολείο σε ένα γραφείο εφημερίδας όπου βλέπαμε πώς το χαρτί τροφοδοτούσε με κυλίνδρους καθώς τυπωνόταν. Σχεδίασα σε αυτήν την εικόνα — τα τρία βέλη στο τελευταίο μου σκίτσο μοιάζουν με λωρίδες διπλωμένου χαρτιού.»

«… Δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλήξω στο σχέδιό μου… μια ή δύο μέρες… είχα ήδη μια παρουσίαση για την ανακύκλωση των λυμάτων και είχα καταλήξει σε ένα γραφικό που περιέγραψε τη ροή του νερού: από τις δεξαμενές μέχρι την κατανάλωση, οπότε είχα ήδη βέλη, τόξα και γωνίες στο μυαλό μου…».

ΠΗΓΗ - ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΛΛΔΑΣ/ Naturefriends Greer" ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου