Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

ΒΙΒΛΙΟ: Ο Οικοσοσιαλισμός του Καρλ Μαρξ: Κεφάλαιο, φύση και η ημιτελής κριτική της πολιτικής οικονομίας | Karl Marx’s Ecosocialism: Capital, Nature, and the Unfinished Critique of Political Economy

 


Στο Αριστερό – Οικοσοσιαλιστικό Μπλοκ επιχειρούμε να παρουσιάσουμε εκδόσεις, άρθρα, συνόδους – συνέδρια, πρωτοβουλίες κ.ά. δράσεις που έρχονται σε αντίθεση με τον καπιταλισμό και τα καταναλωτικά πρότυπα και προβάλλουν κοινωνικές, σοσιαλιστικές και οικολογικές αξίες και πρακτικές για μια δικαιότερη κοινωνία με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση.

Δυστυχώς δεν έχουμε πλούσια ελληνική βιβλιογραφία και εγχειρήματα για να τα προβάλλουμε. Ωστόσο υπάρχει πλούσιο υλικό εκτός Ελλάδος το οποίο επιλέγουμε να παρουσιάσουμε, όχι όμως πλήρως, γιατί δεν διαθέτουμε το στελεχιακό δυναμικό, τις υποδομές και τους οικονομικούς πόρους.

Έτσι επιλέγουμε να παρουσιάσουμε θέματα έστω και ως βιβλιογραφία, με την ελπίδα κάποιος/α άλλος/η να τα δει και να τα αξιοποιήσει με καλύτερο τρόπο.

Έτσι λοιπόν παρουσιάζουμε:

  • Το βραβευμένο βιβλίο “Ο Οικοσοσιαλισμός του Καρλ Μαρξ: Κεφάλαιο, φύση και η ημιτελής κριτική της πολιτικής οικονομίας”/ Karl Marx’s Ecosocialism: Capital, Nature, and the Unfinished Critique of Political Economy του Kohei Saito. [ΕΔΩ]

  • Τη βιβλιοκριτική του βιβλίου με τίτλο “Marx’s Ecological Education” του Μάρτιν Έμπσον [ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου