Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κορνήλιος Καστοριάδης: "H οικολογία είναι ανατρεπτική...."/ Ας το ψάξει κάπως η ελληνική αριστερά αντί να "ψάχνει" υποψηφίους και ψήλους στ΄ άχυρα....




Η φωτογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδη με σύνδεσμο μια συνέντευξή του το 1993 είναι στη δεξιά στήλη του blog ECOLEFT από την αρχή της "εκπομπής" του στο διαδίκτυο.

Σήμερα αποφασίσαμε να αναρτήσουμε τη συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη "Η επαναστατική δύναμη της Οικολογίας" και να την "αφιερώσουμε" τόσο στην Αριστερά (εννοούμε τη μη ΚΚΕ αριστερά) όσο και στους Οικολόγους Πράσινους.

Η "αφιέρωση" αυτή έχει σχέση τόσο με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και με την υπαρξιακά διλήμματα της Αριστεράς αλλά και των Οικολόγων Πράσινων.

[… Η οικολογία είναι ανατρεπτική, επειδή θέτει υπό ερώτηση το καπιταλιστικό φαντασιακό που εξουσιάζει τον πλανήτη. Απορρίπτει το κεντρικό κίνητρο, σύμφωνα με το οποίο η μοίρα μας είναι να αυξάνουμε ασταμάτητα την παραγωγή και την κατανάλωση. Δείχνει τον καταστροφικό αντίκτυπο της καπιταλιστικής λογικής πάνω στο φυσικό περιβάλλον και στη ζωή των ανθρώπινων όντων…

Κορνήλιος Καστοριάδης]

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κορνήλιου Καστοριάδη ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου