Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

OUR GENERATION (JURNAL) & BLACK ROSE

 



Για δεκαετίες, o Καναδικός εκδοτικός οίκος Black Rose Books εξέδιδε το «Our Generation», ένα από τα μακροβιότερα και πιο σεβαστά αναρχικά περιοδικά στον κόσμο. 

Αυτό το διπλό τεύχος από το 1990, για παράδειγμα, περιλαμβάνει άρθρα των Noam Chomsky, George Woodcock και Murray Bookchin, μεταξύ άλλων. 

Αυτά τα τεύχη περιοδικών είναι πραγματικά ένας ιστορικός θησαυρός συσσωρευμένης σκέψης και σοφίας. 

Στις εκδόσεις Black Rose ηγετική μορφή ήταν και εξακολουθεί να είναι ο Δημήτρης Ρουσόπουλος. 

Βιβλία τους, έρευνες και μελέτες, έχουν εκδόσει στο Black Rose: Αλέξανδρος Σχισμένος, Μ. Αθηνά Παλαιολόγου, Γιώργος Κατσιαφίκας, Γιαβόρ Ταρίνσκι κ.ά.


Το Our Generation ήταν ένα αναρχικό περιοδικό που εκδόθηκε στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ του Καναδά από το 1961 έως το 1994. Το επιμελήθηκε, καθ' όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας, ο Δημήτριος Ρουσόπουλος.

Ο αρχικός τίτλος του περιοδικού ήταν Our Generation Against Nuclear War, και το εναρκτήριο τεύχος του, το 1961, περιλάμβανε μια εισαγωγή από τον Bertrand Russell , και μια δήλωση αποστολής: «αφιερωμένη στην έρευνα, τη θεωρία και την ανασκόπηση των προβλημάτων της παγκόσμιας ειρήνης και κατευθύνεται προς την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων στις ανθρώπινες συγκρούσεις». 

Οι ιδρυτές ήταν μέλη του παραρτήματος του Μόντρεαλ της Εκστρατείας των Συνδυασμένων Πανεπιστημίων για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό, που ιδρύθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου McGill στα τέλη της δεκαετίας του 1950.  

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 το περιοδικό στρεφόταν προς αναρχικές λύσεις και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 είχε γίνει περιοδικό του αναρχισμού και του ελευθεριακού σοσιαλισμού.

Η γενιά μας σταμάτησε να εκδίδεται το 1994, μετά την παραγωγή 24 τόμων. 

Εξώφυλλα περιοδικών [ΕΔΩ]

ΠΗΓΕΣ - VIKIPEDIA CONNEXIONS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου