Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Climate Solutions Beyond Capitalism - Κλιματικές Λύσεις Πέρα ​​Από Τον Καπιταλισμό

[Ένα ακόμα βιβλίο για την κλιματική αλλαγή. Αυτή τη φορά μας έρχεται από τις ΗΠΑ - την καρδιά του καπιταλισμού. Η συγγραφέας Τίνα Λάντι/ Tina Landis είναι διοργανώτρια στα κινήματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Εργάζεται στη ρύθμιση της ποιότητας του αέρα και στην προστασία του κλίματος και είναι κάτοχος πιστοποιητικού στη Βιώσιμη Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Είναι μέλος του Κόμματος για τον Σοσιαλισμό και την Απελευθέρωση και γράφει για την Liberation News.
 Κόμμα Σοσιαλιστικής Απελευθέρωσης των ΗΠΑ/  Party for Socialism and Liberation. 
Η μετάφραση της βιβλιοπαρουσίασης έγινε μέσω μεταφραστικής πλατφόρμας]


Climate Solutions Beyond Capitalism - Κλιματικές Λύσεις Πέρα ​​Από Τον Καπιταλισμό

Τίνα Λάντις, Πρόλογος Τζόντι Ντιν

Εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο απαιτούν δράση και αναζητούν ενεργά λύσεις για την εξελισσόμενη κλιματική κρίση. Ο διάλογος στην κορυφή περιορίζεται σε λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τους νόμους του καπιταλισμού και την αχαλίνωτη οικονομική ανάπτυξη. Τι γίνεται όμως αν κοιτάξουμε σε λύσεις πέρα ​​από τον τρόπο με τον οποίο δομούμε αυτήν τη στιγμή τις οικονομίες μας;

Στο βιβλίο Climate Solutions Beyond Capitalism υποστηρίζεται ότι ο σοσιαλισμός παρέχει το πλαίσιο για την επίλυση της κρίσης και δείχνει πώς ο καπιταλισμός λειτουργεί ως εμπόδιο σε μια αλλαγή στη σχέση μας μεταξύ μας και με τον πλανήτη, κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση της ανθρωπότητας. 
Στο βιβλίο Climate Solutions Beyond Capitalism σκιαγραφούνται πρακτικές που εφαρμόζονται και μελετώνται σε όλο τον κόσμο και μεταδίδει τόσο επείγον όσο και αισιοδοξία για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Στο βιβλιο Climate Solutions Beyond Capitalism διατυπώνεται μια επείγουσα έκκληση για δράση για να μεταμορφωθεί το απάνθρωπο, μη βιώσιμο καπιταλιστικό σύστημα και να κάνουμε ένα εξελικτικό άλμα προς τα εμπρός στον τρόπο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και με τον φυσικό κόσμο.

Το βιβλίο  για τις κλιματικές λύσεις πέρα ​​από τον καπιταλισμό παίνεψαν: 

«Βασικός οδηγός για την αποτροπή της κλιματικής καταστροφής που ακολουθεί την πιο σημαντική και πιο αγνοημένη προσέγγιση — την πλήρη συστημική αλλαγή».
— Άμπι Μάρτιν, The Empire Files

«Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτόν τον πολύτιμο, καλά τεκμηριωμένο, συνοπτικό οδηγό που εξηγεί πώς ο καπιταλισμός είναι ο δημιουργός της επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής καθώς και άλλων επιθέσεων στους ανθρώπους και τη φύση, αλλά και προσδιορίζοντας τις κρίσιμες οικοσοσιαλιστικές λύσεις».
— David Schwartzman, ομότιμος καθηγητής, συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου