Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Δύο βιβλία, το ένα συνέχεια του άλλου, για την Περιβαλλοντική καταστροφή από τη Γερμανία


[Στο blog δημοσιεύουμε νέα, βιβλία, άρθρα κ.ά. ειδήσεις που, εκτός από τον "Οικοσοσιαλισμό και την Οικολογική Αριστερά" αναφέρονται και σε άλλα θέματα, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ποιότητα ζωής, τα πολιτικά - εργασικά και κοινωνικά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος κ.α. 
Τα δύο βιβλία δεν τα έχουμε διαβάσει. "Πέσαμε τυχαία επάνω τους" και τα παρουσιάζουμε ως είδηση και τροφή για σκέψη χωρίς και με την ελπίδα ότι μπορεί κάποιος/α να "πέσει επάνω τους" και να τα παρουσιάσει με καλύτερο τρόπο]

-----------
Γνωριμία με τα βίβλια του συγγραφέα Stefan Engel στο AMAZON [ΕΔΩ]



The Global Environmental Catastrophe Has Begun! | Η Παγκόσμια Περιβαλλοντική Καταστροφή Έχει Αρχίσει, 2023. [ΕΔΩ]

Τεράστιες πυρκαγιές δασών και θάμνων, γιγαντιαίες καταιγίδες, πεθαμένα δάση, πλημμύρες, καταστροφές ξηρασίας και ανεμοστρόβιλοι - σχεδόν καθημερινές αναφορές καταστροφών σε εφημερίδες και σε ειδησεογραφικά tickers.

Ορισμένες μη αναστρέψιμες διαδικασίες καταστροφής και αυτοκαταστροφής στη φύση ξεδιπλώνονται και θέτουν υπό αμφισβήτηση την επιβίωση σε όλο και περισσότερες περιοχές. Αυτές οι διαδικασίες καθιστούν σαφές ότι η παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή έχει ξεκινήσει!

Κυρίως υπεύθυνα για αυτή την εξέλιξη είναι τα αδίστακτα υπερεθνικά μονοπώλια τα οποία, επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος χωρίς να νοίαζονται για το περιβάλλον. Όλοι όσοι δεν θέλουν να χαθούν στην παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή αμφισβητούνται σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, για να αναλάβουν έναν αγώνα που αλλάζει την κοινωνία. Το βιβλίο καθιστά αναμφισβήτητα σαφές: η διάσωση της ανθρωπότητας θα είναι δυνατή μόνο στον γνήσιο σοσιαλισμό.

Αυτό το βιβλίο είναι το συμπλήρωμα του βιβλίου, Catastrophe Alert!, που ακολουθεί στην παρουσίαση. Τι πρέπει να γίνει ενάντια στην εκούσια καταστροφή της ενότητας της ανθρωπότητας και της φύσης; Είμαστε σε αγώνα αγώνα ενάντια στο χρόνο!



Katastrophenalarm! Was tun gegen die mutwillige Zerstörung der Einheit von Mensch und Natur? | Συναγερμός Καταστροφής! Τι μπορεί να γίνει ενάντια στην απρόβλεπτη καταστροφή της ενότητας των Ανθρώπων με τη Φύση, 2014 [ΕΔΩ]

Όλο και περισσότερες τοπικές και περιφερειακές οικολογικές καταστροφές μαστίζουν την ανθρωπότητα. Σηματοδοτούν μια διαδικασία επιταχυνόμενης μετατροπής της περιβαλλοντικής κρίσης σε παγκόσμια περιβαλλοντική καταστροφή.

Επειδή οι κύριες αιτίες του βρίσκονται στην καπιταλιστική οικονομία κέρδους, το περιβαλλοντικό ζήτημα σήμερα απαιτεί έναν αγώνα που αλλάζει την κοινωνία. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ένα νέο περιβαλλοντικό κίνημα που χαράσσει μια ξεκάθαρη γραμμή οριοθέτησης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό οικολογισμό και είναι οργανωμένο, μαχητικό, αποφασιστικό και παγκόσμιο ενάντια στην άσκοπη καταστροφή της φυσικής βάσης της ζωής από το κυρίαρχο μέτωπο.

Το βιβλίο είναι ρητά μια πολεμική που παρεμβαίνει στη συζήτηση στρατηγικής για την επίλυση του περιβαλλοντικού ζητήματος και την τοποθετεί κατηγορηματικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ανωτέρω βιβλία του συγγραφέα καθώς και συνεντεύξεις του προβάλλονται και στην ιστοσελίδα του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας/ MLPD [ΕΔΩ] και της ενημερωτικής ιστοσελίδας του  Rote Fahne Magazin und Rote Fahne News [ΕΔΩ].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου