Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

"Στο σοσιαλισμό πηγαίνεις μόνο με ποδήλατο" - όχι δεν το είπε αυτό ο Αϊνστάιν... άλλο είπε: "Γιατί σοσιαλισμός..."


Επειδή η λέξη σοσιαλισμός, κομμουνισμός και όλες οι λέξεις σε -ισμός έχουν πολλές ερμηνείες και εκδοχές, αναρωτιόμαστε αν όλοι όσοι μιλούν στο όνομά τους εννοούν το ίδιο πράγμα. Προφανώς δεν το εννοούν...

Να που ο ιστορικός ΗΡΟΔΟΤΟΣ δημοσίευσε ένα κείμενο "Γιατί Σοσιαλισμός, του Albert Einstein" και σκεφτήκαμε μήπως και μας βοηθήσει στη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ της Αριστεράς που ζούμε.

Ας διαβαστεί ΕΔΩ.

--------------
Γράψτε μας ποιος είπε "Στο σοσιαλισμό πηγαίνεις μόνο με ποδήλατο" και εμείς θα σας δώσουμε ένα δώρο (τα έξοδα αποστολής δικά σας όμως). ecoleft@gmail.com

2 σχόλια:

  1. Ιβάν Ίλιτς...με μια απλή αναζήτηση στο Google το βρίσκεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή... ΝΑΙ το είπε ο Ιβάν Ίλιτς, έχουμε και μια αναφορά στη δεξιά στήλη του ecoleft.
    Όμως... σε μια έρευνα που είχαμε κάνει πέρσι έχουμε βρει και άλλες απόψεις... όπως αυτή "Τη παραπάνω φράση χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο υφυπουργός δικαιοσύνης Χοσέ Αντόνιο Βιέρα-Γκάλλο της κυβέρνησης Αλλιέντε στη Χιλή και στη συνέχεια επέλεξε ο γερμανός συγγραφέας και διανοητής Ιβάν Ίλιτς να χρησιμοποιήσει ως υπότιτλο του δοκιμίου του «Toward of needs, energy and equity,New York 1978»
    ΠΗΓΗ http://sepik.net/nea/?p=8795&gtlang=gl
    Όμως το έχουμε βρει και αλλού την πρώτη εκδοχή... Το ερώτημα το βάλαμε γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι θα απαντούσαν Ιβάν Ίλιτς.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή