Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Οικοσοσιαλισμός 2023 - Σάββατο 2 Δεκεμβρίου | Συνέδριο στο Λονδίνο | Πληροφορίες


Συνέχεια της πρώτης παρουσίασης του θέματο στο blog [ΕΔΩ] επανερχόμαστε με περισσότερες πληροφορίες για το Οικοσοσιαλιστικό συνέδριο, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Βασικές ιστοσελίδες - Πληροφορίες για το Οικοσοσιαλιστικό συνέδριο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τους παραπάνω συνδέσμους προκύπτει ότι η παρακολούθηση του Οικοσοσιαλιστικού συνεδρίου μπορεί να γίνει και μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αν και το συνέδριο έχει ως επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τα θέματα είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει έχoυν οι χορηγοί του συνεδρίου μεταξυ αυτών του Left Unity [ΕΔΩ]  μέλος European Left Party [ΕΔΩ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι ομιλητές επιβεβαίωσαν μέχρι στιγμής:
Max Ajl, συγγραφέας του A People's Green New Deal
Alia Amirali από το Εργατικό Κόμμα Awami Πακιστάν
Ο Elke Pirgmaier θα συζητήσει τον Matt Huber για το εάν ο οικοσοσιαλισμός απαιτεί αποανάπτυξη.
Clara Paillard, Unite (pc)
Climate Vanguard
Ο καπιταλισμός σκοτώνει τον πλανήτη. Η απελπισμένη προσπάθεια για κέρδος καταστρέφει το οικοσύστημα και τώρα τα πλανητικά όρια έχουν γκρεμιστεί καθώς συσσωρεύονται άνθρακας και άλλα αέρια του θερμοκηπίου. Κάθε μέρα τα νέα γίνονται χειρότερα. Χρειάζεται επειγόντως να δημιουργήσουμε ένα οικοσοσιαλιστικό κίνημα στη Βρετανία.

Φιλοξενούμε ένα συνέδριο στις 2 Δεκεμβρίου 2023 για να συζητήσουμε πώς να δημιουργήσουμε ένα οικοσοσιαλιστικό κίνημα που έχει τις ρίζες του στα συνδικάτα, τις κοινότητες, το κοινωνικό κίνημα και τους χώρους εργασίας μας. Ένα κίνημα που αντιμετωπίζει τα μεγάλα ζητήματα; απαλλοτρίωση επιχειρηματικού και ιδιωτικού πλούτου και κοινωνικός μετασχηματισμός της οικονομίας από το μηδέν: κοινωνικοποίηση της στέγης και της γης, τερματισμός της οικονομίας της αγοράς, διάλυση του ιμπεριαλισμού, αγώνας για την κατάργηση των συνόρων, μιλιταρισμός και αστυνόμευση.

Συνεδρία 1: Πώς ο καπιταλισμός καταστρέφει το περιβάλλον
Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στα κέρδη πάνω από τα πάντα. Κάθε χρόνο οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνται και δεσμεύονται να κάνουν κάτι, αλλά η καταστροφή του περιβάλλοντος συνεχίζεται. Αυτή η σύνοδος θα ακούσει γιατί το τρέχον οικονομικό μας σύστημα είναι ασυμβίβαστο με τη ζωή στη Γη - με τον Simon Pirani.

Συνεδρία 2: Πρέπει να «αποαναπτύξουμε» την οικονομία;
Κάποιοι λένε ότι πρέπει να αποαναπτύξουμε την οικονομία και να μειώσουμε την οικονομική δραστηριότητα για να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική κρίση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τους ανθρώπους και χρειαζόμαστε μια διαφορετική προσέγγιση. Ελάτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση μεταξύ του Elke Pirgmaier και του Matt Huber σχετικά με το εάν ο οικοσοσιαλισμός απαιτεί αποανάπτυξη.

Συνεδρία 3: Έναρξη μιας οικοσοσιαλιστικής στρατηγικής

Ομιλητές από εκστρατείες στην πρώτη γραμμή κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και μια ευκαιρία να συνεισφέρουμε στο πώς μπορούμε να οργανώσουμε ένα οικοσοσιαλιστικό κίνημα μετά το συνέδριο, με τον Max Ajl, συγγραφέα του A People's Green New Deal, τον Alia Amirali από τους Awami Workers Το Party Pakistan και ο Noah Herfort συνιδρυτής της Climate Vanguard. 



DRAFT STATEMENT FROM THE ECOSOCIALISM 2023 ORGANISING GROUP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου