Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μέσω ποδηλάτου..


"London to Athens Bike Tour 2014"

Ο καθηγητής Salvatore Lo Sicco ξεκίνησε το ποδηλατικό του ταξίδι 1η  Ιουλίου 2014 από Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο διέσχισε την Ευρώπη και μετά από 35 ημέρες έφτασε στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Καθημερινά ποδηλατούσε οκτώ ώρες για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να στηρίξει τις πρωτοβουλίες για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα.  
Περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ 


Ecotopia Biketour2014


Η 20η ετήσια διαδρομή της ποδηλατικής κοινότητας Ecotopia ξεκίνησε τη Βαλκανική διαδρομή στις 10 Ιουλίου και στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει επισκέψεις, διανυκτερεύσεις και παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τοπικούς υποστηρικτές, σε περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά περιβαλλοντικά ή κοινωνικά προβλήματα. Το πρόγραμμα επισκέψεων και παρεμβάσεων της Ecotopia περιλαμβάνει τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Νις, Πρίστινα, Σκόπια, Χαλκιδική, Εύβοια, Αθήνα.
Περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ 


Ιερά Οδός - Μονή Δαφνίου 21/10/2012

Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες πήραν μέρος στην ποδηλατοβόλτα - ξενάγηση κατά μήκος της Ιεράς Οδού, από τον Κεραμεικό έως τη Μονή Δαφνίου που συνδιοργάνωσαν η MONUMENTA, o OIKO.ΠΟΛΙ.Σ και οι Φίλοι της Φύσης/Naturefriends Greece.
Περισσότερα ΕΔΩ ΕΔΩ ΕΔΩ

Οι ανωτέρω παρεμβάσεις - και πάρα πολλές άλλες, εδώ παρουσιάζουμε ενδεικτικά μόνο τρεις -  έγιναν χωρίς χρηματοδοτήσεις και ιδιαίτερες χορηγίες. 
---------------------------------------------------------
Θα επανέλθουμε με μια άλλη, εντελώς σε διαφορετική κατεύθυνση ποδηλατική διαδρομή... 
Η επιλογή με ποιους θα ποδηλατήσουμε, "με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε" είναι πολιτική πράξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου