Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή 5/1/2014 η δυσοσμία προερχόμενη από το Θριάσιο έπνιξε το Χαϊδάρι

[Αφίσα -  Αιγιαλός]

Κυριακή 5/1/2014 η δυσοσμία προερχόμενη από το Θριάσιο έπνιξε το Χαϊδάρι 

Για μια ακόμα φορά η έντονη δυσοσμία έπνιξε το Χαϊδάρι και ιδιαίτερα τις περιοχές του Άνω Δάσους, Δαφνίου, τα ξημερώματα της Κυριακή 5/1/2014. Η δυσοσμία προερχόταν από την περιοχή του Θριασίου και είχε τα γνωστά χαρακτηριστικά του χαλασμένου αυγού, που για πρώτη φορά είχαμε αρχίσει να παρατηρούμε από τον Αύγουστο του 2008. Τότε είχαμε κάνει σχετική καταγγελία στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (αρ.πρωτ.11630 – 29/8/2008). Από το 2008 και εντεύθεν κάναμε και άλλες καταγγελίες για τη δυσοσμία αλλά δεν πάρθηκαν μέτρα, και έτσι τα επεισόδια συνεχίζονται.

Η δυσοσμία είναι πολύ πιθανόν να προέρχεται και αυτή τη φορά από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε και άλλη έγγραφη καταγγελία στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η οποία δεν έχει στελέχη, υποδομές και στην πραγματικότητα υπολειτουργεί, παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από το αποσπασμένο προσωπικό.

Το νέο επεισόδιο δυσοσμίας ας είναι μία ακόμα αφορμή για να συντονίσουμε τους αγώνες μας για να απαιτήσουμε περισσότερους και σε βάθος περιβαλλοντικούς ελέγχους των βιομηχανιών του Θριασίου με σύγχρονα μηχανήματα.

Κώστας Φωτεινάκης
Δημοτικός Σύμβουλος «Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι»
Γραμματέας του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
Πρόεδρος των «Φίλων της Φύσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου