Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Θα πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο ή θα ποδοσφαιροποιήσει (ακόμα περισσότερο) την πολιτική?



Το ECOLEFT μέχρι σήμερα προβάλει ειδήσεις, σχόλια κ.λπ. για την αριστερά και την οικολογία χωρίς να έχει ασκήσει ιδιαίτερη κριτική. Έτσι έχουμε προβάλει θέματα και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ και της Ανανεωτικής Πτέρυγας (τώρα Δημοκρατική Αριστερά), Οικολόγων - Πράσινων και φυσικά της ΕΟΡΑ στην οποία συμμετέχουμε.

Όμως... Δεν μπορούμε να μη κρίνουμε την απόφαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΟ και να τον εκπροσωπεί ως Πρόεδρος. Ο κ.Βαρδινογιάννης είχε τους λόγους του για να επιλέξει το Νίκο Κωνσταντόπουλο και προφανώς και ο Κωνσταντόπουλος τους δικούς του λόγους να αποδεχθεί την πρόταση. Όμως...
Δεν νομίζουμε ότι οι λόγοι του κ.Κωνσταντόπουλου ήταν από την θέση του Προέδρου του ΠΑΟ να εξυγιάνει τον "ρυπαρό" κόσμου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η αριστερά δεν έχει λόγους να ασχολείται με τις "επιχειρήσεις" προβολής, αποϊδελογοποίησης και ομογενοποίησης της πολιτικής, ενίσχυσης των εθνικιστικών φαινομένων και του μεγαλοϊδεατισμού.

Άραγε πως νιώθει ένας αριστερός όταν βλέπει στην οθόνη της τηλεόρασης "φιλάθλους" με τα χρώματα του "πολέμου" στο πρόσωπό τους, άνεργους ή ελάχιστα αμειβόμενους να πανηγυρίζουν μαζί με εφοπλιστές, μεγαλοβιομηχάνους, τραπεζίτες, και μεγαλεμπόρους?

Εντάξει δεχόμαστε ότι "Όλη η Ελλάδα προσκυνάει σώβρακα και φανέλες" (που έλεγε και ο Πανούσης) αλλά όχι και η αριστερά..

Για να δούμε όμως και τι λέει ο Νόαμ Τσόμσκι για το θέμα αυτό:

"... Γιατί σε νοιάζει ποιος θα κερδίσει; Γιατί πρέπει να συνδέσεις τον εαυτό σου με ένα συγκεκριμένο γκρουπ επαγγελματιών, για τους οποίους σου λένε ότι σε εκπροσωπούν και καλά θα κάνουν να κερδίσουν διαφορετικά θα πας να αυτοκτονήσεις, όταν μάλιστα είναι πέρα για πέρα ανταλλάξιμοι με το άλλο γκρουπ επαγγελματιών...Τι με νοιάζει αν αυτό το γκρουπ επαγγελματιών αθλητών ή το άλλο γκρουπ επαγγελματιών αθλητών κερδίσει; Κανένας από αυτούς δεν έχει να κάνει με εμένα..."

Μετά απ΄ όλα αυτά αναρωτιόμαστε, αν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ως πρόεδρος του ΠΑΟ "θα πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο ή θα ποδοσφαιροποιήσει (ακόμα περισσότερο) την πολιτική".

Εμείς πάντως πιστεύουμε σε μια Ευρωπαϊκή Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά που δεν θα "προβάλλει ομογενοποιημένα ιδεολογικά προϊόντα" και με αυτήν την έννοια είμαστε αντίθετοι με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τουλάχιστον από την εποχή που διαβάσαμε το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου: Μύθος, απάτη και βαρβαρότητα οι Ολυμπιάδες)κ.λπ.

3 σχόλια:

  1. η προσωπική εμπάθεια σας δεν κρύβεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθώ να μην είμαι εμπαθής...
    Για τε θέματα αυτά που περιληπτικά αναφέρονται εδώ υπάρχει σχετική αρθρογραφία από το 2004 στο περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ (Ο.Α.) και αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από που προκύπτει η "προσωπική εμπάθεια"? Από τις δηλώσεις του Τσόμσκι??? :) Καλό είναι όταν χρησιμοποιούμε τις λέξεις να ξέρουμε και τι σημαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή