Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

O "ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ" τροφή για σκέψη

H Οικοσοσιαλιστική θεώρηση των  πολιτικών - κοινωνικών και περιβαλλοντικών πραγμάτων,  που θα μπολιάζεται με τις ιδέες της πολιτικής αριστερής οικολογίας των Τζον Μπέλαμι Φόστερ, Michael Löwy, Daniel Tanuro, Murray Bookchin, Αντρέ Γκορτζ, Κορνήλιου Καστοριάδη, Μιχάλη Παπαγιαννάκη,  αλλά και νεωτέρων  θεωρητικών  όπως  των  Naomi Lleinκ, Γιώργου Καλλή κ.ά. είναι μια υπόθεση για την οποία θα επιχειρήσουμε να προβάλουμε   από το blog ΟΙΚΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ως τροφή για σκέψη.

Ενημερωτική διαδυκτιακή πύλη για τον Οικοσοσιαλισμό και την Οικολογική Αριστερά.

Η συνάντηση της αντικαπιταλιστικής οικολογίας με τις σταθερές αξίες της αριστεράς για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, και κοινωνικό κράτος, αποτελεί στις μέρες μας την καλύτερη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Προφανώς οι θεωρητικές προσεγγίσεις και αναλύσεις του ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ δεν ξεκινούν στην Ελλάδα με την προβολή του μέσω αυτού του blog. Υπάρχει μακρόχρονη ιστορία για την οποία συνοπτικά παρουσιάζεται στην ανάρτηση "Για τον οικοσοσιαλισμό - Η καπιταλιστική καταστροφή του περιβάλλοντος και η οικοσοσιαλιστική εναλλακτική" (και μια πολύ σύντομη αναφορά για τον Οικοσοσιαλισμό στην Ελλάδα) [ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου