Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Social Movements in Europe against big mininig projects/ 15th May 2013

Greens + Left MEPs


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δελτίο Τύπου


«ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ»

  • Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή  για τις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές και στη Γαλικία της Ισπανίας  με τη συμμετοχή των τοπικών κινημάτων   

  
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκος Χουντής και η Ευρωβουλευτής Ana Miranda του κόμματος BNG της Ισπανίας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 15 Μαΐου  στις 15:00 στην αίθουσα ASP1G3  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με   θέμα :
«Ο χρυσός μας είναι η υγεία μας και το περιβάλλον. Κοινωνικά Κινήματα στην Ευρώπη ενάντια στις επικίνδυνες εξορυκτικές δραστηριότητες» .

Με το θέμα των Σκουριών άκρως επίκαιρο κι ανοιχτό στην ελληνική πολιτική ατζέντα η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής όχι μόνο να προβάλλουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα της καταστροφικής για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, επένδυση  αλλά ταυτόχρονα να ανταλλάξουν απόψεις με τις αντίστοιχες επιτροπές αγώνα στη Γαλικία και κυρίως να συντονίσουν από κοινού τις δυνάμεις τους για μία συλλογική, διεθνή και αποτελεσματική απάντηση.

Παράλληλα, θα συζητηθούν οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ισπανία οι οποίες στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης επιλέγουν ασύμφορες και ζημιογόνες επενδύσεις αδιαφορώντας για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση θα εξεταστεί και η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τις αποφάσεις της,  μέσω κατασταλτικών μηχανισμών και φυσικής βίας  στους κατοίκους που αντιδρούν. 

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη καθώς κι  αρκετοί έλληνες και ξένοι Ευρωβουλευτές που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τέτοια ζητήματα.


14/5/2013                                                                                        Το Γραφείο Τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου