Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Αιτίες και συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης & προοπτικές της άμεσης δημοκρατίας/

Κλικάρετε επίσης το σύνδεσμο ΕΔΩ,ιδιαίτερα αν δεν φαίνεται η φωτογραφία.


Το περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΣ και 'Η Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό', συνεχίζουν το διάλογο για όσα συμβαίνουν γύρω μας, γιατί όσα συμβαίνουν γύρω μας, μας αφορούν όλους και μάλιστα πολύ.
Επιμένουμε και διευρύνουμε αυτό το διάλογο, όπως θα δείτε στη συνημμένη αφίσα, ανοίγοντας το θέμα, αναζητώντας λύσεις.
Θέση μας είναι πως δεν φτάνει μόνο να καταλάβουμε τι φταίει, αλλά και να κατανοήσουμε όλοι, ως κοινωνία, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην είναι σύνθημα, αλλά για να γίνει πραγματικότητα ένας καλύτερος κόσμος.
Για να βγούμε από την καπιταλιστική βαρβαρότητα των πολέμων για την παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου. Για να τελειώνουμε με τον καταστροφικό καπιταλισμό των πυρηνικών Τσερνομπίλ και Φουκοσίμα. Για να σταματήσουμε την απάνθρωπη κερδοσκοπία που συντελείται με την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη νόθευση των τροφίμων. Για να σταματήσουμε τη συστημική ανεργία και την εξοντωτική εντατικοποίηση της εργασίας που σπρώχνει δισεκατομμύρια ανθρώπους στην εξαθλίωση. Για να βάλουμε τέρμα στη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής που έχει βάλει στόχο ακόμα και τις στοιχειώδεις ελευθερίες που μας έχουν απομείνει.
Η εργαζόμενη ανθρωπότητα αγωνίζεται χιλιάδες χρόνια για μια κοινωνία της ισότητας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης. Η εργαζόμενη ανθρωπότητα έχει δημιουργήσει τους αντικειμενικούς όρους για ένα καλύτερο κόσμο και σήμερα έχει την απάντηση και τη λύση. Απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα αντιπαραθέτει την Άμεση Δημοκρατία και τον Ανθρωπισμό.
Αυτή τη συζήτηση σας καλούμε να την ενισχύσετε με την παρουσία σας και να την εμπλουτίστε με τις θέσεις και τις προτάσεις σας. Σημειώστε:

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ 2011,
ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,
ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ-ΑΙΘΟΥΣΑ 20

Θα σας περιμένουμε.
Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Άμεση Δημοκρατία και τον Ουμανισμό
Κώστας Λάμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου