Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: «Η Ελλάδα χρηματοδοτεί την Ευρώπη με τις δαπάνες για εξοπλισμούς»


Ιδιαίτερα επικριτικός προς τους Ευρωπαίους εμφανίστηκε στην «Ε» ο επικεφαλής των Πράσινων ευρωβουλευτών Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.
«Αυτό που οφείλει να πράξει η Ευρώπη σήμερα είναι να εγγυηθεί για την οικονομία της Ελλάδας, ώστε η χώρα να μπορέσει να δανείζεται με πιο ευνοϊκές συνθήκες. Για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, οι λύσεις είναι ή ένα ευρωπαϊκό δάνειο ή εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Δεν ξέρω ακριβώς· είναι τεχνικές λεπτομέρειες. Σημασία έχει η Ελλάδα να μη στραγγαλιστεί από τους κερδοσκόπους... Η παγκόσμια αγορά οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κατακρεουργήσει την Ελλάδα, ούτε βέβαια και την Ευρώπη. Το αντάλλαγμα του να δεσμεύσει η Ευρώπη κεφάλαια για την Ελλάδα θα είναι η ανάκαμψή της. Η χώρα σας θα κατορθώσει να δανειστεί με ευνοϊκότερους όρους, θα αποκτήσει ξανά την αξιοπιστία της και θα της δοθεί η ευκαιρία να επιχειρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτή τη διαδικασία η Ευρώπη πρέπει επίσης να επανεξετάσει μαζί με την Ελλάδα το θέμα των αμυντικών δαπανών της. Είναι εξωφρενικού ύψους. Με αυτές τις δαπάνες, η Ελλάδα ουσιαστικά χρηματοδοτεί την Ευρώπη...».

Τι εννοείτε ακριβώς;

«Η ευρωπαϊκή βιομηχανία όπλων επωφελείται από τα τεράστια αυτά κεφάλαια. Αυτό είναι γελοίο... Η Ευρώπη δίνει λεφτά στην Ελλάδα, για να της τα επιστρέψει με αυτή τη μορφή».
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του "κόκκινου Ντάνι του Μάη του '68" στην ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου