Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Διεθνές Συνέδριο ESEE – ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Degrowth 2024 στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας | 18 - 21 Ιουνίου 2024 | H Pontevedra ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της αποανάπτυξης το 2024.

 

Κοινή Διάσκεψη ESEE-Degrowth 2024

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Αποανάπτυξης και το 15ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικολογικής Οικονομίας (ESEE) θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Ποντεβέδρα (Γαλικία, Ισπανία) από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2024 . Αυτό το κοινό συνέδριο είναι μέρος των δραστηριοτήτων «Pontevedra ESEE-Degrowth 2024», οι οποίες θα καθιερώσουν την Pontevedra ως την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της αποανάπτυξης το 2024.


Η εκδήλωση με τίτλο «Επιστήμη, τεχνολογία και καινοτομία πέρα ​​από την ανάπτυξη: Καλλιέργεια συλλογικής δημιουργικότητας για ένα βιώσιμο μέλλον», θα αποτελείται από δύο τύπους δραστηριοτήτων:
  • Το κύριο Συνέδριο (The Conferenceέχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2024. Θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνεδριών, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών διαλέξεων, πάνελ εμπειρογνωμόνων και καλλιτεχνικών εργαστηρίων. Με μια αναμενόμενη συμμετοχή άνω των 500 συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών και ακτιβιστών, αυτό το συνέδριο στοχεύει να συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα προοπτικών και διεθνούς τεχνογνωσίας για την οικολογική οικονομία και την αποανάπτυξη. 
  • Η συμμετοχή των πολιτών και οι πρωτοβουλίες προσανατολισμένες στον πολίτη  (Beyond the Conference) θα διοργανώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και κατά τη διάρκεια των ημερών του συνεδρίου. Αυτές οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την πόλη και θα περιλαμβάνουν εργαστήρια, συζητήσεις, εκθέσεις και διαγωνισμούς. Ανοιχτές στο κοινό, αυτές οι δραστηριότητες θα παρέχουν ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή και συμμετοχή. 

Η εκδήλωση οργανώνεται γύρω από τις αρχές της αποανάπτυξης, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής ευημερίας, την προώθηση της συνεργασίας, της δημοκρατίας, της ένταξης, της διαφάνειας και της αλληλεγγύης. Η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί θερμά όλους να συμμετάσχουν μαζί τους στη φιλόξενη πόλη της Ποντεβέδρα .  

Για να παραμείνετε συνδεδεμένοι και να λαμβάνετε ενημερώσεις, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας και ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα, όπου θα βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ανακοινώσεις.

Σχετικά με το συνέδριο
Το Πανεπιστήμιο του Βίγκο θα φιλοξενήσει το κοινό συνέδριο των διεθνών ερευνητικών δικτύων αποανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικολογικής Οικονομίας στην Ποντεβέδρα από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2024. 

Το συνέδριο αποτελείται από δύο βασικά μέρη:

10ο Διεθνές Συνέδριο Αποανάπτυξης: Το Διεθνές Συνέδριο Αποανάπτυξης πραγματοποιείται από το 2008 σε διάφορες πόλεις όπως το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο, η Βενετία, η Λειψία, η Βουδαπέστη, το Μάλμε, η Βιέννη, το Μάντσεστερ και η Χάγη. Το προηγούμενο συνέδριο, το 2023, θα πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ.
15ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικολογικής Οικονομίας: Αυτό το συνέδριο πραγματοποιείται ανά διετία, την προηγούμενη φορά πραγματοποιήθηκε  στην  Πίζα, το 2022. Το συνέδριο παρέχει ένα φόρουμ για τους ερευνητές για να αντιμετωπίσουν τις οικολογικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις της βιωσιμότητας.

Εγγραφή
Οι εγγραφές για το συνέδριο θα ανοίξουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 μέσω της ιστοσελίδας του συνεδρίου: https://esee-degrowth2024.uvigo.gal/en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου