Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

7 Συμπεράσματα "ΟΙ άνθρωποι αυτοί [της ΕΕ] δεν είναι φίλοι μας, ούτε φίλοι της δημοκρατίας"


Αντιγράφουμε τις σκέψεις του δημοσιογράφου Άγγελου Τσέκερη από το FB


Ορισμένες σκέψεις.

1.Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ούτε της άποψης «ο Τσίπρας έχει προαποφασίσει για grexit», ούτε «ο Τσίπρας έχει προαποφασίσει για υποταγή». Καταλαβαίνει ότι ο Τσίπρας παίζει το κεφάλι του και γι αυτό τον στηρίζει. 
2.Το πρόγραμμα ρίχνει κάποια βάρη στους έχοντες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μη έχοντες μπορούν να σηκώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
3.Η πτώση της κυβέρνησης είναι τεράστια επιθυμία της ΕΕ. Βάρκιζα αυτή τη στιγμή δεν είναι να υπογράψεις, Βάρκιζα είναι να τα παρατήσεις και να φύγεις. 
4.Η πολιτική διαχείριση της λιτότητας θα είναι δύσκολη, αλλά η αριστερά πρέπει να κυβερνήσει. Υπάρχουν πράγματα να γίνουν, και υπάρχει και εμπιστοσύνη από τον κόσμο που δεν πρέπει να την προδώσουμε. Η επόμενη δημοσκόπηση θα το δείξει. 
5.Η αριστερά πρέπει να επανεξετάσει την ανάλυσή της για την ΕΕ. ΟΙ άνθρωποι αυτοί δεν είναι φίλοι μας, ούτε φίλοι της δημοκρατίας. Το ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας τη φέρουν, είναι αυτονόητο και πρέπει να έχουμε αντισχέδιο. 
6.Η κυβέρνηση έκανε συμβιβασμό. Το κίνημα για την υπεράσπιση της κοινωνίας, δεν έχει κάνει κανέναν συμβιβασμό και οφείλει να συνεχίσει την πίεση και τον αγώνα. 
7.Τέτοιες ώρες, χρειάζεται περισσότερη κουβέντα και λιγότερη ανθρωποφαγία. Όποιος δεν μιλάει ωραία, ανεξαρτήτως απόψεων, μπλοκάρεται.

1 σχόλιο:

  1. Πιόνια στη μεγάλη γεωπολιτική σκακιέρα;
    Γράφει ο Κώστας Λάμπος
    Κρίσιμες οι στιγμές για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Κρίσιμες οι στιγμές για την Ευρώπη και τον κόσμο. Κρίσιμη στιγμή και για την αριστερά της κοινωνικής ισότητας και της άμεσης κοινωνικής δημοκρατίας. Καμιά δικαιολογία για σιωπή, γιατί υπάρχουν στιγμές που η σιωπή δεν είναι χρυσός, αλλά συνενοχή.
    Η καλπάζουσα καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση με πρωτεργάτη τον αμερικανισμό[1] οικοδομεί ‘δια πυρός και σιδήρου’ τη Νέα Τάξη Πραγμάτων της ‘μιάς παγκόσμιας κυβέρνησης’ και της μιας και μοναδικής αλήθειας, με στόχο έναν μονοπολικό καπιταλιστικό κόσμο, στον οποίο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ελέγχει, με τη βοήθεια τω σκοταδιστικών μύθων και των εξουσιαστικών ιδεολογιών, την παγκόσμια οικονομία και θα..............

    Αυτή η πραγματικότητα ορίζει τη μορφή, το περιεχόμενο και το ρόλο κάθε αριστερού και κάθε αριστεράς στον 21ο αιώνα. Ας προλάβουμε μια νέα ήττα του προοδευτικού, του αριστερού λαϊκού κινήματος και ένα νέο ανάθεμα σε βάρος της αριστεράς και ας περισώσουμε το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο, τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας, της άμεσης δημοκρατίας και της αταξικής κοινωνίας. Περιθώρια για άλλες ψευδαισθήσεις δεν υπάρχουν και η ιστορία διδάσκει πως ένας ρεαλιστικός τακτικός ελιγμός που θα οδηγήσει σε καλύτερους όρους αγώνα είναι προτιμότερος από μια βέβαιη ή πολύ πιθανή στρατηγική ήττα και καταστροφή.

    http://epithesh.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html,

    ΑπάντησηΔιαγραφή