Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Γιούτα Ντίτφουρτ "Ζήσε άγρια και επικίνδυνα - Οι προοπτικές μιας ριζοσπαστικής Οικολογίας" | Jutta Ditfurth "Lebe wild und gefährlich - radikalökologische Perspektiven"


Το βιβλίο γράφτηκε το 1991, μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΤΑΧΥ το 1992. Η συγγραφέας Γιούτα ΝτίτφουρτJutta Ditfurth  έγραψε το βιβλίο όταν αποχώρησε από το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας μετά τη δεξιά στροφή τους και την προσαρμογή τους στον καπιταλισμό και το νεοφιλελευθερισμό.

Είκοσι τρία χρόνια μετά η εισαγωγή που έχει γράψει για την Ελληνική έκδοση εξακολουθεί να έχει ιδιαίτερη αξία. Η τελευταία παράγραφος της εισαγωγής η Γιούτα Ντίτφουρτ γράφει "Η Αριστερά δεν έχει μέλλον παρά μόνο αν καταλάβει πως ο φεμινισμός και η οικολογία δεν είναι δευτερεύουσες αντιθέσεις, αλλά κεντρικά συστατικά στοιχεία της σημερινής και της μελλοντικής αριστερής πολιτικής".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το απόσπασμα αυτό "Ζω σε μια χώρα γεμάτη ρατσισμό, μίσος κατά των ξένων, εχθρότητα απέναντι στην ιστορία, άρνηση γνώσης και κυνισμό αντί για διεθνιστική αλληλεγγύη."


Το βιβλίο "Ζήσε άγρια και επικίνδυνα -  Οι προοπτικές μιας ριζοσπαστικής Οικολογίας" δεν είναι διαθέσιμο στο εμπόριο. Η φωτογραφία του εξωφύλλου στην πρώτη είναι από τη Γερμανική έκδοση και η δεύτερη φωτογραφία είναι από την ελληνική εξαντλημένη έκδοση.

Δύο ακόμα βιβλία της Γιούτα Ντίτφουρτ  έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα μας:

  1. Τα παιδιά της Μπλαβάτσκυ, 1996 [ΕΔΩ]
  2. Ουλρίκε Μάινχοφ (βιογραφία), 2012 [ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου