Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Κώστας Φωτεινάκης: Ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας για ένα καλύτερο Χαϊδάρι σε μια δικαιότερη και ανεξάρτητη Ελλάδα με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο


Ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας για ένα καλύτερο Χαϊδάρι σε μια δικαιότερη και ανεξάρτητη Ελλάδα με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο

του Κώστα Φωτεινάκη

Ο Ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα του 1974 απέρριψε τη βασιλεία, την κληρονομικότητα και τους πρίγκιπες. Φτάνει πια η πρακτική «από τον παππού στον εγγονό». Η θετική ή η αρνητική ιστορία των γονιών δεν κληρονομείται στα παιδιά. Αυτή είναι μια βαθειά δημοκρατική αρχή που ισχύει από την εποχή του διαφωτισμού. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι γιατί οι περισσότεροι είναι εξαρτημένοι με την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής, και νυν δικομματικής κυβέρνησης.


Και εμείς είμαστε εξαρτημένοι –το δηλώσαμε από το καλοκαίρι του 2013. Είμαστε εξαρτημένοι με τα προβλήματα της πόλης, με τα προβλήματα των ανέργων, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των νέων με όλους εκείνους που πλήττονται από την ανάλγητη πολιτική των συγκυβερνήσεων λιτότητας, διάλυσης του κοινωνικού κράτους και υποταγής. Είμαστε εξαρτημένοι με το πρόγραμμα μας. Εμείς δηλώσαμε καθαρά στον Κανονισμό Λειτουργίας του συνδυασμού μας από το καλοκαίρι του 2013 ότι «Οι «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» στηρίζονται από τα κόμματα «ΣΥΡΙΖΑ» και «Οικολόγοι – Πράσινοι». Ωστόσο o συνδυασμός επιδιώκει τη στήριξη και τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων και κινήσεων της Αριστεράς καθώς και τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των ανένταχτων προοδευτικών πολιτών. Στο Δημοτικό Συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» δεν έχουν θέση η ακροδεξιά και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.»
Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Τα καθημερινά μηνύματα που λαμβάνουμε στις περιοδείες, στις συγκεντρώσεις, στα κιόσκια δεν είναι απλά αισιόδοξα, είναι νικηφόρα μηνύματα. Ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» είναι η πρώτος συνδυασμός και με διαφορά, γιατί κάνουν τη «διαφορά» με τη δράση τους, την εντιμότητά τους, το καθαρό πολιτικό τους λόγο, με το πρόγραμμά τους, με το δημοκρατικό συλλογικό τρόπο λειτουργίας τους – δεν είναι συνδυασμός του «ενός ανδρός αρχή» -με τη διαχρονική παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους στους καθημερινούς πολιτικούς τοπικούς, υπερτοπικούς αγώνες που αναπτύσσονται για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής στο Χαϊδάρι και στην Ελλάδα.

Η υπεροχή μας καταγράφονται και σε δημοσκοπήσεις που κάνουν άλλοι συνδυασμοί κάτω από το άγχος της «ευπρεπούς» παρουσίας τους στις δημοτικές εκλογές. Εμείς δεν κάναμε, ούτε θα κάνουμε δημοσκοπήσεις. Μαθαίνουμε όμως ότι οι «δημοσκόποι» τα έχουν χάσει με την άρνηση πολλών συμπολιτών μας να πάρουν μέρος σε αυτό το πανηγύρι των «ανεξάρτητων υποψηφίων». Ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση –Οικολόγοι Πράσινοι» είναι η πρώτη επιλογή όσων τελικά απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσκόπων.

Δεν μας αρκεί να είμαστε η πρώτη επιλογή, η πρώτη δύναμη την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Εμείς θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα και σταθερή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας των Χαϊδαριωτών, να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Όπως λέμε και στην Προγραμματική μας Διακήρυξη «Προτείνουμε και διεκδικούμε να οργανώσουμε, μια άλλη Αυτοδιοίκηση, φορέα κοινωνικής πολιτικής και αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου, πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και βασικό στήριγμα του τοπικού και περιφερειακού σχεδιασμού.»
Εμείς ικανοποιώντας το λαϊκό αίσθημα, αλλά και τις πάγιες αρχές μας, για τη διαφάνεια στο Δήμο Χαϊδαρίου θα εξετάσουμε όλες τις συμβάσεις και τις συμφωνίες που έχουν γίνει. Δεν θα αρκεστούμε σε φήμες και διαδόσεις. Θα αξιοποιήσουμε όλους τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα επανεξετάσουμε συμβάσεις που έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών στο Δήμο (Πνευματικό Κέντρο, Κοινωνική Πολιτική κ.λπ).

Εμείς οι ΠσΔ –ΟΠ προετοιμαζόμαστε εδώ και μήνες για να διοικήσουμε και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για ένα δήμο που θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών και των υποδομών προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας. Θα δουλέψουμε για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, από τη λακκούβα μέχρι τη λάμπα φωτισμού, και από τη συντήρηση των παιδικών χαρών μέχρι την οικονομικότερη, οικολογικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων και όχι για τα «εξωτερικά πασαλείμματα που δημιουργούν εντυπώσεις».

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί το πρόγραμμα του συνδυασμού Πσδ – ΟΠ με υποψήφιο Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο. Ένα πρόγραμμα όχι γενικά και αόριστο αλλά ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις και διεκδικήσεις. Ένα πρόγραμμα πάλης και συμμετοχής των πολιτών για την υλοποίησή του με πολιτικές αλλά και τεχνοκρατικές παραμέτρους. Ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις των συμπολιτών μας που συμμετείχαν στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που καταθέσαμε στο διαδίκτυο. Οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο και οι προτάσεις των συνδημοτών μας συμπυκνώνονται στα εξής:
  • «Η νέα δημοτική αρχή με Δήμαρχο το Θοδωρή Σπηλιόπουλο πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη συντήρηση των υποδομών, στην κοινωνική αλληλεγγύη, τον έλεγχο των οικονομικών – διαφάνεια.» Ποσοστό 95% 
  • «Συμμετοχή των δημοτών στην υλοποίηση του προγράμματος των Πσδ – ΟΠ και σε αγωνιστικές διεκδικήσεις από το Δήμο». Ποσοστό 82%.
Στο χέρι μας είναι να μεταφέρουμε την αισιοδοξία, το μήνυμα της νίκης και της συστράτευσης ακόμα περισσότερων συμπολιτών μας για ένα Χαϊδάρι της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ποιότητας ζωής, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, του ήπιου εμπορίου, της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ψηφοδέλτιο Νίκης . Οι 66 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν σε αυτό όχι για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό μας, αλλά για να προσφέρουν στην πόλη. Όχι για να βολέψουν τα σόγια τους και τους φίλους τους αλλά για να συμβάλουν με τους αγώνες τους, τις πλούσιες, καινοτόμες, ριζοσπαστικές, αριστερές και οικολογικές ιδέες τους να «Αλλάξουμε την πόλη μας – Να Αλλάζουμε τη ζωή μας.»
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε μια κοινωνική συμμαχία, ένα καλύτερο Χαϊδάρι σε μια δικαιότερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Κώστας Φωτεινάκης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΠσΔ – ΟΠ, υπ.Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου