Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κώστας Φωτεινάκης: Την κατάργηση της διαδικασίας προέγκρισης από τους Δήμους για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προτείνει ο ΟΟΣΑ!!!


Την κατάργηση της διαδικασίας προέγκρισης  από τους Δήμους για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προτείνει ο ΟΟΣΑ!!!

του Κώστα Φωτεινάκη


Η χώρας μας ανέθεσε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης/ΟΟΣΑ την κατάρτιση έκθεσης για την αξιολόγηση του ανταγωνισμού σε τέσσερις τομείς της οικονομίας (επεξεργασία τροφίμων, τουρισμός, δομικά υλικά, λιανεμπόριο). Η έκθεση που πληρώθηκε από το φτωχό Ελληνικό κράτος έναντι 900.000 Ευρώ, προτείνει πράματα και θάματα που προάγουν την «ασυδοσία και την χωροαταξία» στο όνομα του ανταγωνισμού. Μεταξύ αυτών στην έκθεση του ΟΑΣΑ που παρουσιάστηκε 27/11/2013 προτείνεται:
Η κατάργηση της διαδικασίας προέγκρισης για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ισχύει σήμερα, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ν.3463/2006, αρ.8. Η ισχύουσα νομοθεσία κρίνεται ιδιαίτερα θετική γιατί, εάν εφαρμοστεί με οικολογική και χωροταξική οπτική προστατεύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία των πόλεων. 
Η υιοθέτηση της πρότασης του ΟΟΣΑ από την κυβέρνηση και την Τ.Α. θα δημιουργήσει χωροαταξία, συγκοινωνιακή φόρτιση σε εμπορικούς δρόμους, θα αυξήσει την εγκληματικότητα και θα λειτουργήσει σε βάρος της ισορροπημένης λειτουργίας των πόλεων, δηλαδή της ομαλής συνύπαρξης κατοικίας, ψυχαγωγίας και εμπορίου.
Οι ΠσΔ – ΟΠ έχουμε δηλώσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Χαϊδαρίου ότι δεν συμφωνούμε και δεν ψηφίζουμε νέα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις κορεσμένες περιοχές Καραϊσκάκη, Γ.Παπανδρέου και Λ.Αθηνών, οι οποίες εκτός των άλλων, λειτουργούν ως «μαγνήτες» Ι.Χ. που συμβάλλουν στην συγκοινωνιακή φόρτιση της πόλης και στην αύξηση της ηχορύπανσης.
Επίσης έχουμε ζητήσει να υπάρξει έλεγχος και περιορισμός των τραπεζοκαθισμάτων που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια, πλατείες, πεζοδρόμους κλπ.
Η δυνατότητα ανοίγματος όλων των καταστημάτων ανεξάρτητου μεγέθους όλες τις Κυριακές του χρόνου. Οι ΠσΔ – ΟΠ έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι διαφωνούν με αυτή την ρύθμιση και έχουν εκδώσει δύο ανακοινώσεις με τίτλο «Ο θάνατος του εμποράκου» με τις οποίες έχουμε ενημερώσει τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές. «Χρόνο έχουμε να αγοράσουμε προϊόντα - Χρήματα δεν έχουμε» μας λένε οι συμπολίτες μας στις περιοδείες που κάνουμε.

Η αναπτυξιακή πρόταση των ΠσΔ – ΟΠ για το Χαϊδάρι συμπυκνώνεται στις φράσεις: «Χαϊδάρι μια πρότυπη πόλη στην οποία θα συνυπάρχουν αρμονικά και ισορροπημένα η κατοικία, η ψυχαγωγία και το εμπόριο. Μια πόλη που θα σέβεται το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον και που θα προβάλλει τα ιστορικά και τα πολιτιστικά της στοιχεία».

Κώστας Φωτεινάκης
Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Χαϊδαρίου
«Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου