Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Τσίπρας για την οικολογική καταστροφή στη Χαλκιδική και την αστυνομοκρατία: "Η κυβέρνηση της αριστεράς θα σταματήσει την μεγάλη οικολογική καταστροφή της Χαλκιδικής"
Απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ (Σάββατ0 13/3/2013):

"Αλλά, νομίζω ότι εδώ που έχουμε φτάσει μπορεί να τα δούμε όλα. Όπως σχεδόν όλα τα βλέπουμε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας στην Ιερισσό της Χαλκιδικής πρωτοφανή πράγματα. Την αστυνομία να εισβάλλει σε σπίτια με οικογένειες και μικρά παιδιά στις 3 η ώρα τη νύχτα, σπάζοντας πόρτες και ουρλιάζοντας, όπως στις χολιγουντιανές ταινίες. Κι αυτό, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, που προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση των κατοίκων της Ιερισσού στην ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή της περιοχής τους. 
Προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα βρώμικο και αδιαφανές ντιλ μεταξύ της κυβέρνησης και των «επενδυτών», το οποίο ούτε με το δημόσιο συμφέρον συνάδει, ούτε με την τοπική ανάπτυξη, ούτε κι έχει σχέση με τις αρχές περιβαλλοντικής προστασίας μιας στοιχειωδώς ανεπτυγμένης χώρας. 
Θα ήθελα να είμαι για άλλη μια φορά ξεκάθαρος και σαφής.

Η κυβέρνηση της αριστεράς θα σταματήσει την μεγάλη οικολογική καταστροφή της Χαλκιδικής. Ας το γνωρίζουν καλά όλοι. Χρυσοθήρες και κυβέρνηση. Ας το γνωρίζει και ο κ. Δένδιας που μας κουνάει το δάχτυλο για την εφαρμογή της νομιμότητας. 
Αλλά ας το γνωρίζει και ο κ. Σαμαράς με αυτήν την απίθανη Ομάδα Αλήθειας, την ομάδα της μονταζιέρας, της Νέας Δημοκρατίας, που εξαπολύει επιθέσεις βλακείας, με τις οποίες θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ζημιά στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη.
Εμείς, τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον. Και στους θεσμούς, και έξω στην κοινωνία, με τα κινήματα των πολιτών που αντιστέκονται. 
Όσοι θεωρούν ότι θα προωθήσουν το Μνημόνιο, ή ακόμα και τις διαπλεκόμενες συμφωνίες τους, με εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών και σκληρή καταστολή, μάλλον έχουν ήδη περιπέσει σε μεγάλο αδιέξοδο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου