Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΝ: " Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πανηγύρι των χορηγών, της ντόπας, της καταστολής, καθώς και η καλλιέργεια του εθνικισμού.."


Επιτέλους.... έβγαλε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ μια ανακοίνωση για τους Ο.Α.... παίρνει θέση αντίθετη με τη διεξαγωγή των Ο.Α. Οι περισσότεροι Αριστεροί έχουν διαπαιδαγωγηθεί στα ιδανικά της συνεργασίας, της ειρήνης κ.λπ, που υποτίθεται ότι προάγουν οι Ο.Α. Ευτυχώς ο μεγάλος στοχαστής Κυριάκος Σιμόπουλος με το βιβλίο του "Ο.Α. Μύθοι και Απάτες " από το 1998 είχε αποδείξει τις αυταπάτες του ιδεολογήματος των Ο.Α. Διαβάστε ΕΔΩ

Η ανακοίνωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αυριανή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αυριανή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα χρωματιστεί από τις αναφορές στα ολυμπιακά ιδεώδη, στις αξίες της συναδέλφωσης των λαών, της ευγενούς άμιλλας και της παγκόσμιας ειρήνης.
 Η πραγματικότητα όμως των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αρκετά διαφορετική από τις υποκριτικές δηλώσεις  εκπροσώπων των κρατών και της ΔΟΕ. Το πανηγύρι των χορηγών, της ντόπας, της καταστολής, καθώς και η καλλιέργεια του εθνικισμού, αποτελούν το πραγματικό πρόσωπο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αποκορύφωμα του οποίου είναι οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. 
Την ίδια στιγμή, και παρά τον ορθό αποκλεισμό της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή, αναδεικνύεται και η υποκρισία  υπευθύνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Και ενώ καταδικάζονται  ρατσιστικά σχόλια αθλητών, την ίδια στιγμή   καλλιεργείται η μισαλλοδοξία και αναπαράγονται  ρατσιστικές αντιλήψεις.
Προϋπόθεση για την ανάδειξη του αθλητισμού γενικότερα σε πεδίο πανανθρώπινων, πνευματικών και πολιτιστικών αξιών είναι η απαλλαγή του από τις στρεβλώσεις που έχει επιφέρει η μετατροπή του σε χώρο εμπορίου και συναλλαγής, καθώς και η στήριξη του μαζικού, ερασιτεχνικού αθλητισμού, στον αντίποδα των μεταλλίων της ντόπας και του κυνηγιού των ρεκόρ.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου