Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Σπίθα του Μίκη, ο Σπίθας του Μικρού Ήρωα και η Ευρώπη...



Λέτε να βρισκόμαστε πάλι υπό Γερμανική Κατοχή;... και καλούμε τους Μικρούς Ήρωες σε Αντίσταση για να μας σώσουν;

Καμία σχέση. Η φασιστική Γερμανία επιτέθηκε για να κατακτήσει χώρες για να επιβάλλει την της φιλοσοφία της αρίας φυλής.

Στις μέρες μας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κυβέρνηση της Ελλάδας, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της Ντόρας Μπακογιάννη, κάλεσε την τρόϊκα να έρθει στη χώρα μας και να επιβάλλει μέτρα και νόμους που θίγουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία και βεβαίως την ποιότητα ζωής των ασθενεστέρων κοινωνικά στρωμάτων.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που πραγματικά τον σέβομαι, ότι και να πει, ότι και να προτείνει το κάνει πάντα με πρόθεση το δημόσιο συμφέρον, την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας κ.λπ. στη Σπίθα λέει πολλές αλλήθειες αλλά κατά τη γνώμη μου και προτάσεις που δεν εκφράζουν το blog ECOLEFT.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου ο Μίκης ["Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μουσικής είπε: "Εξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πίσω στην πατρίδα μας, με ψωμί και κρεμμύδι..."] (Ενδεικτική αναφορά ΕΔΩ στο blog του Χρήστου Θεοχαράτου)

Η άποψη του ECOLEFT είναι ότι στις μέρες το "ψωμί και το κρεμμύδι" δεν είναι αρκετό, χρειαζόμαστε περισσότερα πράγματα (κοινωνικό κράτος, αλληλεγγύη, συνεργασία και αξιοποίηση επιστημονικών και τεχνολογικών κατακτήσεων από άλλους λαούς, διασφάλιση δικαιωμάτων στην εργασία, μόρφωση κ.λπ, βελτίωση του περιβάλλοντος και αναστροφής της κλιματικής αλλαγής κ.λπ) που μόνο με συνεργασίες μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεων μπορούν να εξασφαλιστούν.

- Το ερώτημα λοιπόν είναι αν μπορούν οι σημερινές νεοφιλελέυθερες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εξασφαλίσουν το κοινωνικό κράτος. Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Η πρότασή μας είναι "όχι μόνο ψωμί και κρεμμύδι" και έξω από την Ε.Ε. αλλά μια αντικαπιταλιστική συνεργασία των λαών στην Ευρώπη (εδώ ανήκουμε γεωγραφικά, εκτός και κάποιοι μας τοποθετουν σε άλλη ήπειρο) που να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις "για την Ευρώπη των Λαών και του κοινωνικού κράτους."
Η έξοδος σήμερα από την Ε.Ε. θα οδηγήσει σε απομωνοτισμό της χώρας μας και του λαού...

Όσον αφορά τη δήλωση του Μίκη, ότι και να πει θα είναι ο Μίκης μας, ο δικός μας Μίκης... όπως ο δικός μας Διονύσης, Μάνος κ.ά.

2 σχόλια:

  1. Σαχλαμαράκια ξαναδιάβασε τη διακήρυξη και μετά να μιλάς προς το παρόν κοίτα το χάλι της παράγκας σου και μετά να μιλάς για το Μίκη.
    Τσογλανοσταλινικά γκρουπούσκουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν οι "παρατηρήσεις διορθώνομαι" θα έλεγε ο "εθνικός σταρ" Λαζόπουλος.
    Αλλά τις χουλιγκανικές κραυγές δεν τις ακούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή