Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΕΟΡΑ: "Η καπιταλιστική κρίση ως ευκαιρία για τις δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας"



...Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν και την προεκλογική περίοδο ως αντιπολίτευση διακήρυττε ότι «χρήματα υπάρχουν», πως «γνώριζε την πραγματική οικονομική κατάσταση» κ.λπ. έρχεται τώρα να «φορτώσει» στις πλάτες των γνωστών «υποζυγίων» τα βάρη του δημοσιοοικονομικού τομέα...
...Η κυβέρνηση στο μικρό διάστημα των έξι μηνών απόδειξε ότι έχει κάνει τις επιλογές της...
...Η χώρα μας χρειάζεται με νέα πολιτική αριστερή οικολογική πρόταση που να δίνει άλλο περιεχόμενο στην ανάπτυξη, που θα ενισχύει και θα ζωντανεύει την περιφέρεια και την ύπαιθρο, που θα ενισχύσει την έρευνα και την εκπαίδευση, θα προωθεί τα εγχώρια προϊόντα, κ.λπ. Η νέα αριστερή οικολογική πρόταση δεν μπορεί παρά να είναι συγκρουσιακή με τη σημερινή έννοια της προόδου (πόσα «άλογα» παρκάρουν έξω από το σπίτι σου, που τα έσπασες χθες το βράδυ…), θα προβάλλει τις αξίες της «οικονομίας και της προστασίας» της φύσης, της σωστής και τίμιας διαχείρισης του δημόσιου πλούτου, την οργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους με βάση τα επιστημονικά διοικητικά πρότυπα.
Προφανώς πρέπει να αλλάξουμε προτεραιότητες και συμπεριφορές, τόσο ως κόμματα, κυβέρνηση, διοίκηση όσο και ως λαός.Ας δούμε την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα ως ευκαιρία για την προβολή της νέας αριστερής οικολογικής προοπτικής.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Οικολογικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΕΟΡΑ.

2 σχόλια:

  1. Τιείναι η ΕΟΡΑ - Τι είναι το ecoleft, κομματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι κόμματα...
    Εάν διαβάσεις τις τέσσερις ανακοινώσεις που έχει εκδώσει η ΕΟΡΑ θα το διαπιστώσεις. http://eora.pblogs.gr/

    Η ΕΟΡΑ είναι ιδεολογικό πολιτικό ρεύμα για την ώρα. Κανείς, ούτε και εμείς που αναλάβαμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ΕΟΡΑ, δεν μπορεί να προδιαγράψει την μελλοντική της πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή