Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μοράλες: "Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Λαού για την αλλαγή του κλίματος. " 20-22 Απριλίου 2010 στη Βολιβία


"Κάθε αποτυχία αποτελεί και μια ευκαιρία..."

[" Σχετικά με τα απογοητευτικά αποτελέσματα στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης του κλίματος, ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συγκαλέσει μία εναλλακτική διάσκεψη κορυφής του κλίματος. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου στη Λα Παζ, «Ο λόγος είναι η ιστορική ευθύνη για την ανθρωπότητα, που αποφάσισε να καλέσει το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο του Λαού για την αλλαγή του κλίματος. "
Σίγουρα, ο επίσημος φορέας των Ηνωμένων Εθνών πίσω Κοπεγχάγη φιλοξενεί ηγέτες του κόσμου και πάλι φέτος τον Δεκέμβριο (2010) στην Πόλη του Μεξικού. Όμως, παρά το γεγονός ότι κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως,ο Μοράλες λέει ότι τρέφονται με ηγέτες του κόσμου λήψη όλων των αποφάσεων. Η σύνοδος κορυφής της Βολιβίας για το κλίμα, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο στην πόλη της Cochabamba, σύμφωνα με το AP θα "περιλαμβάνει τους αυτόχθονες των λαών, τα κοινωνικά κινήματα, οικολόγους και οι επιστήμονες, καθώς και κυβερνήσεις που θέλουν να συνεργαστούν με τους ανθρώπους."
Ο στόχος, εν μέρει, θα πρέπει να πάρει τις πλούσιες χώρες να πόνυ περισσότερο χρήμα για τις αναπτυσσόμενες χώρες για την κατασκευή χαμηλής ενεργειακής υποδομής του άνθρακα. Η συνάντηση θα επιχειρήσει επίσης να θεσπίσουν ένα διεθνές "Climate Justice Δικαστήριο," μια λεπτομέρεια που Xinhua, η κινεζική υπηρεσία ειδήσεων, υπογραμμίζει στην έκθεσή της.
Η πόλη της Κοτσαμπάμπα έχει συμβολική σημασία, όπως η τοποθεσία του 2000 "Cochabamba Νερό Wars," μια σειρά από διαμαρτυρίες, σε πρώτη ειρηνική και στη συνέχεια, βίαιες, πάνω από τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών νερού της πόλης. Η ιστορία αυτών των διαμαρτυριών, καθώς και την ενδεχόμενη απόφαση να ακυρώσει το σχέδιο, εξακολουθούν να εμπνέουν και σήμερα."]
Μεταγλώττιση μέσω google aπό το Foreign Policy
Άλλες αναρτήσεις μπορείτε να δείτε επισκεπτόμενοι το FP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου